Stichting Present Noordoostpolder bestaat 12,5 jaar

Jubileum Present Noordoostpolder 2023
Jubileum Present Noordoostpolder 2023
Foto: Present Noordoostpolder

Een brug slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Dat is de missie van Present! ‘Wij worden er blij van als we mensen met elkaar kunnen verbinden. De juiste mensen op de juiste plek, dan ontstaat er wat moois.

EMMELOORD,, 28-03-2023 – De inzet van groepen via Present is veel meer dan alleen de handen uit de mouwen steken bij iemand die die hulp goed kan gebruiken. Het gaat ook over de ander zien staan en bevestigen in zijn of haar waardigheid als mens’.

Inmiddels is het 12,5 jaar geleden dat Stichting Present Noordoostpolder is opgericht. In juli 2010 is de oprichting officieel. In 2011 is de eerste basis gelegd voor waar de stichting nu voor staat. Present heeft in die tijd ongeveer 500 projecten gedaan, waaraan zo’n 2.000 vrijwilligers hebben meegewerkt. Ook zijn er projecten uitgevoerd door scholen, bedrijven en verschillende (service)clubs. Een resultaat waar het bestuur van Present blij van wordt.

Het hele jaar 2023 is uitgeroepen tot jubileumjaar met verschillende maatschappelijke en sociale projecten, collectes en acties. De ambassadeurs trapten in januari het jubileumjaar af met een maatschappelijk project. Zij hebben de tuin opgeknapt, een terras aangelegd en de berging opgeruimd van een mevrouw, die veel pech heeft gehad in haar leven, waaronder het verlies van een partner en een dierbare vriend. Zij was niet in staat zelf haar tuin en alles wat daarbij hoort weer op orde te krijgen. Wel zette zij koffie voor de hardwerkende ambassadeurs en maakte de lunch. Zo kon ze zich toch nuttig maken en voelen. Aan het eind van de dag was niet alleen deze mevrouw blij, maar ook de ambassadeurs gingen met een dankbaar en voldaan gevoel naar huis.

Ook het bestuur van de Stichting Present deed een Jubileumklus. ‘Net als de ambassadeurs doen we jaarlijks een klus’, vertelt bestuursvoorzitter Nico Kuiper. ‘Als bestuur willen we ook meemaken en voelen wat onze vrijwilligers doen en waar ze tegenaan lopen. Zelf willen we ook onderdeel zijn van de praktijk. We zijn trots op wat we bereikt hebben in deze 12,5 jaar, maar nog trotser op de mensen die zich hiervoor hebben ingezet.’

Afgelopen zaterdag hebben bestuurders, ambassadeurs, vrijwilligers en groepenbegeleiders in een feestelijke setting samen teruggekeken op 12,5 jaar Present. ‘Eigenlijk is het niet iets om te vieren’, zegt Kuiper in zijn toespraak. ‘Een stichting als de onze zou niet nodig hoeven zijn, maar is het wel. Dat hebben we de afgelopen jaren wel gezien en met ons werk hebben we bewezen dat er behoefte aan is. Daarom willen we met jullie allemaal terugkijken op wat er in deze 12,5 jaar allemaal gebeurd is en wat we bereikt hebben. Erg leuk dat er zoveel mensen van het eerste uur zijn. We hopen veel bijzondere anekdotes van jullie te horen.’

Na het officiële gedeelte werden onder het genot van een hapje en een drankje en de klanken van de band mooie verhalen uitgewisseld.

Meer weten over wat Present is en doet of aanmelden als vrijwilliger? https://stichting.stichtingpresent.nl/noordoostpolder/. Hierop zijn ook de andere (jubileum)projecten en activiteiten te vinden.

 

Bron: https://stichting.stichtingpresent.nl/noordoostpolder/nieuws/stichting-present-noordoostpolder-bestaat-125-jaar/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen