Hertz en Tom Brady’s BRADY™ merk geven het nieuwe motorsportteam een impuls

Foto: Hertz

Het nieuwe Hertz Team JOTA hypercar-raceteam gaat deelnemen aan het FIA World Endurance Championship van 2023, inclusief de 100e editie van de 24 uur van Le Mans.

New York, 01-03-2023 – Nieuwe Hertz Racing Gold kleurstelling, ontworpen door Singer is onthuld voor de Porsche 963 LMDh. BRADY™ aangekondigd als Official Apparel Partner bij de sponsors Hertz en Singer Group.

Hertz Team JOTA, het nieuwe hypercar raceteam dat wordt gesponsord door Hertz en Singer Group, kondigde vandaag Tom Brady’s BRADY™ aan als Official Apparel Partner en onthulde de nieuwe Hertz Racing Gold livery van de Porsche 963 LMDh raceauto.

Hertz Team JOTA neemt in 2023 deel aan het FIA World Endurance Championship (WEC) en aan een van ’s werelds grootste sportevenementen: de 100ste editie van de legendarische 24 uur van Le Mans. Het team brengt in JOTA de statuur van een van de meest ervaren sportwagenteams van de afgelopen tijd samen met een collectief van wereldwijde partners, waaronder titelsponsor Hertz, het Californische luxemerk Singer Group en nu ook Tom Brady’s nieuwe kledingmerk BRADY™.

Stephen Scherr, Chief Executive Officer van Hertz, zei: “Onze sponsoring van Hertz Team JOTA markeert de terugkeer van het bedrijf naar premium autosport en onderstreept Hertz’s inzet voor snelheid, betrouwbaarheid en innovatie, zowel op als naast het circuit. We kijken uit naar de samenwerking met het merk BRADY en Singer als we onze klanten en miljoenen racefans betrekken bij het FIA World Endurance Championship seizoen 2023.”

BRADY™ is het eerste kledingmerk dat twee decennia aan innovatie en design op topsportniveau toepast om een kledinglijn te creëren die presteert bij elke activiteit. BRADY gebruikt technische stoffen, generaties van expertise en weloverwogen methodes om intelligent ontworpen producten te creëren die de hele dag comfort en prestaties leveren.  BRADY zal het team voorzien van reis-, vrijetijds- en werkkleding uit een nieuw gelanceerd assortiment, waarin de kwaliteit, duurzaamheid en het comfort van de producten tot hun recht komen. De stoffen en materialen, die meer dan drie jaar in ontwikkeling zijn, combineren natuurlijke elementen met geavanceerde technologie en presteren in verschillende weersomstandigheden, waaronder stromende regen, vrieskou en zomerse hitte.

Tom Brady, medeoprichter van BRADY™, zei: “Ik ben al jarenlang fan van autosport en voor BRADY™ om nu deel uit te maken van Hertz Team JOTA als de toekomst van motorsportkleding en -design is een droom die uitkomt. Het merk BRADY en Hertz zijn beide bedrijven die gericht zijn op innovatie en het bieden van een naadloze ervaring, en dit partnerschap is het perfecte voorbeeld van twee bedrijven die samenkomen met soortgelijke initiatieven en doelen voor ogen. BRADY’s kernwaarden en belangrijkste pijlers zijn teamwerk, uithoudingsvermogen, duurzaamheid en grootsheid, waardoor dit een ideale samenwerking is. We zijn een nieuw team met hoge ambities en we kijken ernaar uit om later dit jaar deel te nemen aan de iconische 24 uur van Le Mans.”

Introductie Hertz Racing Gold
De Hertz Racing Gold kleurstelling is ontworpen door Singer en viert het honderdjarig bestaan van de 24 uur van Le Mans. Met de eerste raceauto van Hertz Team JOTA wordt 100 jaar race-erfgoed in het moderne tijdperk gebracht.

Rob Dickinson, Design Director, Voorzitter en Oprichter, Singer Group, Inc, zei: “Bij het ontwerpen van de kleurstelling wilden we zowel het verleden als de toekomst erkennen. Toen wij opgroeiden in de jaren zeventig en tachtig waren coureurs als Derek Bell, Hurley Haywood en Jacky Ickx helden. Zij streden urenlang in machines die met gemak meer dan 300 kilometer per uur konden halen en wonnen races in een gouden tijdperk voor Porsche. Bij Singer zijn we altijd geïnspireerd geweest door de autosport, dus in het honderdste jaar van de 24 uur van Le Mans viert deze gouden kleurstelling iedereen die heeft meegedaan op het hoogste niveau van de enduranceracerij, de eerste campagne van Hertz Team JOTA in het World Endurance Championship en de rol van de Porsche 963 in de ontwikkeling van hernieuwbare brandstoffen en hybride technologie. Door tijd door te brengen met deze fantastische racewagen kunnen we zoveel inspiratie en kennis opdoen. We kunnen niet wachten op de eerste race.”

Het team is gebouwd op een sterke basis als huidige LMP2 FIA World Endurance Champions en het behalen van 10 podiumplaatsen in de afgelopen 9 jaar van de 24 uur van Le Mans. Dieter Gass is teamleider, en de Portugees António Félix da Costa, de Brit Will Stevens en de Chinese Yifei Ye besturen de ‘Mighty 38’ Porsche 963 van Hertz Team JOTA.

David Clark en Sam Hignett, mede-eigenaars van JOTA, zeiden: “Als team hebben we laten zien dat we kunnen presteren door 10 podiumplaatsen te behalen in de afgelopen 9 jaar van de 24 uur van Le Mans. Dankzij de steun van onze nieuwe partners stappen we over naar de Hypercar-klasse en zal Hertz Team JOTA het opnemen tegen enkele van ’s werelds grootste autofabrikanten. We hebben een sterk, ervaren team en als een van de weinige particuliere deelnemers aan de klasse houden we de geest van Le Mans levend en kijken we ernaar uit om de baan op te gaan.”

Hertz Team JOTA debuteert op 17 maart tijdens de 1000 mijl van Sebring, de eerste race van het World Endurance Championship 2023 in Florida. Daarna volgen nog zes races in Europa, Azië en het Midden-Oosten met verschillende afstanden, van zes uur tot de langste 24 uur.

Ga voor het laatste Hertz Team JOTA nieuws, race schema, beelden en behind-the-scenes content naar www.hertzracinggold.com. Volg het team op Facebook en Instagram @HertzRacingGold.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen