Schoolkampioenen Voorleeswedstrijd gaan weer voorlezen

Voorleeswedstrijd 2022
Voorleeswedstrijd 2022
Foto: eigen foto

FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder organiseert op dinsdagochtend 7 maart 2023 van 9.45-11.30 uur de plaatselijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd 2023. De 20 deelnemers van de gemeente Noordoostpolder hebben meegedaan aan de kampioenschappen op school.

EMMELOORD, 21-02-2023 – De voorronde heeft al plaatsgevonden en daar zijn 6 winnaars gekozen door een vakkundige jury. De jury, bestaande uit Ilona Odding, Paula Hack en Monique Dingemans, gaan op 7 maart de 6 kandidaten, die samen met hun klas naar het Cultuurbedrijf komen, opnieuw beoordelen. Na afloop worden twee
deelnemers gekozen die doorgaan naar de Flevolandse finale.

Vier voorleesrondes

De Nationale Voorleeswedstrijd is een landelijke competitie voor basisschoolleerlingen uit groep zeven en acht. Scholen doen hier aan mee om aandacht te vestigen op het belang van voorlezen en kinderen te besmetten met het lezen-is-leuk-virus. Na de voorronde op school en de plaatselijke finale zal de provinciale finale plaatsvinden op dinsdag 19 april 2023 in De Kubus in Lelystad. Hier wordt een afgevaardigde voor de landelijke voorleeswedstrijd in mei 2023 gekozen. Daar wordt bepaald wie de Nationale Voorleeskampioen 2023 wordt. Jezelf blijven, duidelijk spreken, boeiend voorlezen en een mooi boek zijn de gouden voorleestips.

Positieve leesspiraal

Leerkrachten hopen door deelname aan De Nationale Voorleeswedstrijd een positieve leesspiraal in gang te zetten. Het is belangrijk voor de taalontwikkeling, maar heeft zeker ook een positieve uitwerking op de sociaal-emotionele ontwikkeling. Leerlingen oefenen hun voorlees-, presentatie- en luistervaardigheid en worden er zelfverzekerder door. Ze maken kennis met nieuwe boeken en verhalen, en het saamhorigheidsgevoel op school groeit. Deze wedstrijd is feestelijk, gezellig en spannend. Het is de kers op de taart van de leesbevordering op de basisschool.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen