Samenwerking Mercatus en Stichting Present Noordoostpolder opnieuw verlengd

Foto: Mercatus

Een brug slaan tussen mensen die willen geven en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Dat is waar Present Noordoostpolder zich voor inzet. Vandaag tekenden Judith de Groot van Mercatus en Nico Kuiper van Present de samenwerkingsovereenkomst 2023-2024.

EMMELOORD, 15-02-2023 – Judith de Groot: “Mercatus vindt de mogelijkheden die Present kan bieden voor de hulpontvangers waardevol, een goede ondersteuning en een aanvulling op het sociaal beheer.” Vanuit het aanbod van vrijwilligers die zich aanmelden heeft Present de mogelijkheid projecten te organiseren voor en met doelgroepen van diverse instellingen, zoals Mercatus. De vrijwilligers worden groepsgewijs ingezet voor diverse projecten rondom en in woningen en sociale activiteiten. De werkzaamheden betreffen veelal het leveren van ‘handen’ voor uitvoerende werkzaamheden zoals het aanpakken van een tuin, hulp bij verhuizen, opruimen van een zolder, enzovoort. De hulpontvanger heeft zelf niet het netwerk, gezondheid of financiële middelen om schoon te maken, te klussen of te verhuizen.

In de overeenkomst is vastgelegd hoe Present met het aanbod van vrijwilligersgroepen kan ondersteunen in de hulpvraag van huurders, die Mercatus signaleert in Noordoostpolder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen