Initiatiefgroep Lelylijn uw stem, geluid doet ertoe

Initiatiefgroep Lelylijn
Initiatiefgroep Lelylijn
Foto: Pim van der Maden

Inmiddels hebben na een week rond de 5000 inwoners van Nederland de enquête ingevuld van de Lelylijnraadpleging waarvoor staatssecretaris Vivianne Heijnen 6 februari jl. het startsein heeft gegeven. Dat vindt de Initiatiefgroep Lelylijn een leuke start maar dat moet veel en veel meer worden.

FLEVOLAND, 14-02-2023 – In de drie Noordelijke provincies en Flevoland leven rond de 2,2 miljoen inwoners. Wij roepen alle inwoners maar zeker de inwoners van de Noordelijke provincies en Flevoland op om hun stem, geluid te laten horen.

Het overgrote gedeelte van de gelden van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaat naar de randstad. Dat moet naar de mening van de Initiatiefgroep Lelylijn anders en eerlijker worden verdeeld over heel Nederland. Iedereen heeft recht op goede OV en brede welvaart. De Lelylijn gaat naar de mening van de Initiatiefgroep de Noordelijke provincies een sociaaleconomische impuls geven wat de leefbaarheid en het welzijn van deze gebieden vergroot waardoor voorzieningen niet verdwijnen maar behouden blijven of misschien wel terugkomen. Inmiddels heeft het kabinet 3 miljard gereserveerd voor de Lelylijn maar dat is nog niet genoeg ook met het geld dat mogelijk uit Brussel komt wanneer de Lelylijn op het uitgebreide kernnetwerk komt van de TEN-T (Trans Europees Transport Netwerk) dan moet er waarschijnlijk links of rechts nog geld vanuit de overheid of andere instanties komen.

Wanneer de Lelylijn wordt doorgetrokken richting Bremen, Hamburg en Scandinavië kun je net zo snel met de trein en hoef je niet meer met het vliegtuig wat goed is voor het behalen van de klimaatdoelstellingen.

Het is dan ook belangrijk dat de inwoners van de Noordelijke provincies hun stem, geluid laten horen hoe ze over de komst van de Lelylijn denken. Hoe meer inwoners deelnemen hoe krachtiger het signaal en groter de invloed. U kunt deelnemen aan deze enquête tot eind maart. Maar wacht niet en ga naar de link van www.lelylijnraadpleging.nl en vul vandaag nog de enquête in.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen