Fietspaden Zwartemeerdijk en Schokland nog niet helemaal van tafel

Foto: Pixabay.com

Wethouder Gillissen gaat toch nog een keer ‘een kopje koffie’ drinken met de gedeputeerden van Flevoland en mogelijk Overijssel over een fietspad over de Zwartemeerdijk. Die toezegging deed hij maandag bij de behandeling van de decemberrapportage aan Wim van Wegen van D66.

NOORDOOSTPOLDER, 18-12-2022 – Van Wegen vindt het vreemd dat het college de stekker uit het plan voor zo’n fietspad heeft getrokken, zonder overleg met de gemeenteraad. Zeker omdat het raadslid heeft gehoord dat het plan volgens provincie Flevoland nog steeds haalbaar is.

Volgens Gillissen viel er voor de gemeenteraad weinig meer te kiezen. “Het waterschap trok de stekker uit dit plan en daarmee was het ook voor ons onhaalbaar”, aldus de wethouder. Dit tot verbazing van Van Wegen. “Daar gaat de gemeenteraad over…De wethouder heeft hier echt een paar stappen overgeslagen.”

Fietspad Nagele-Schokland

Ook Marien van der Slikke (CDA) wilde opheldering over een fietspad dat voorlopig niet is aangelegd. De gemeente zou Zuiderzeelijn-gelden gebruiken voor de aanleg van een pad tussen Nagele en Schokland, maar koos uiteindelijk voor een fietspad door het Voorsterbos. Van der Slikke vindt dat de gemeenteraad daarover geïnformeerd had moeten worden.

Volgens wethouder Verduin werd de gemeente ‘ingehaald door de tijd’. “Dat ZZL-geld moest voor het einde van dit jaar worden besteed. Toen in de zomer bleek dat we de benodigde gronden niet op tijd konden aankopen, moesten we snel schakelen. Het klinkt wat hard: maar toen hebben we de asfalteringsmachines verplaatst naar het Voorsterbos.”

Verduin vindt het vervelend dat daarbij vergeten is om de inwoners van Nagele in te lichten. Ook zij gaat daarom het bekende kopje koffie drinken. “Want ik begrijp dat we een relatie moeten herstellen. Het fietspad is ook niet in de ijskast beland, dat staat nog steeds op de agenda. Wat niet betekent dat het zeker is dat het er gaat komen.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen