Gemeenteraad luistert naar zorgen brandweervrijwilligers

De brandweer is ter plaatse.
De brandweer is ter plaatse.
Foto: parelprojecten.nl

De gemeenteraad wil dat de Veiligheidsregio nog een keer kijkt naar de ontwerpen voor vijf nieuwe brandweerkazernes in de Noordoostpolder. Alle raadsleden schaarden zich achter een motie van ChristenUnie-SGP.

NOORDOOSTPOLDER, 16-12-2022 – Die fractie reageerde daarmee op een brief van brandweervrijwilligers uit Marknesse, Nagele, Rutten, Creil en Ens. Zij vinden de ontwerpen voor hun nieuwe kazernes ‘het minimale van het minimale’ en vragen zich af of de onderkomens straks wel toekomstbestendig zijn. In andere gemeentes waren snel aanpassingen nodig aan te sobere brandweerkazernes, schrijven de vrijwilligers ook.

Sjoerd de Boer (ChristenUnie-SGP) weet dat hij de motie op een ‘vervelend moment’ indient, omdat de Veiligheidsrisico bijna klaar is voor de aanbesteding. Ook realiseert hij zich dat een nieuw onderzoek mogelijk ‘financiële consequenties heeft’. “Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald”, vatte Albertine Evers van de Politieke Unie echter de mening van de gemeenteraad samen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen