Help de groene Sint: Kies voor duurzaam

Duurzaam shoppen
Duurzaam shoppen
Foto: eigen foto

“Help de groene Sint, kies voor een cadeau van zijn ‘groene’ lijstje’’, luidt de challenge van deze week. Sint zal op zijn paardje Amerigo zijn uiterste best doen alle kinderen een bezoekje te geven.

FLEVOLAND, 29-11-2022 – Dit jaar gaat Sint duurzaam shoppen. Ik doe mee. Jij ook? Meld je aan via: www.ikdoemeejijook.nl en ontvang een gratis houten jojo als schoencadeautje!

Duurzaam shoppen is leuk

Kies voor biologische pepernoten, fair trade chocoladeletters of groen speelgoed. Voor veel kunststofspeelgoed bestaat bijvoorbeeld een houten variant en zo draag je bij aan minder plastic. Ook bij elektronisch speelgoed kun je duurzame keuzes maken, zoals bijvoorbeeld oplaadbare batterijen. Bovendien biedt de lokale kringloopwinkel leuke ideeën voor cadeaus. Sint gaat daar ook shoppen en is blij dat hij alle cadeau’s zo een tweede leven geeft.

‘Bespaar energie: Houd je winkeldeuren dicht!’

Flevolanders namen vorige week deel aan de challenge ‘’Houd je winkeldeuren dicht’’. 130 winkeliers deden enthousiast mee aan de challenge en hielden hun deuren gesloten! In één jaar kan één winkelier tot wel 30,2 kWh per m2 besparen. Stel je voor dat alle Flevolandse winkels dat zouden doen, dan besparen we jaarlijks bijna 25 miljoen kWh en bijna 13 miljoen kg CO2!

1 jaar: samen naar 1 circulair Flevoland

Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en andere organisaties challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen.

December richt zich op ‘Duurzaam Shoppen’. Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Want daardoor draag je bij aan minder CO2 uitstoot en energieverbruik. Samen creëren we dus één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen