Crisis of niet: Flevolanders kiezen het vaakst voor dure smartphone

Foto: Pexels Mohi Syed

Drastisch bezuinigen door de hoge inflatie? Bij het uitzoeken van een nieuwe smartphone houden Flevolanders daar nauwelijks rekening mee. In het derde kwartaal van 2022 ging 64% van de XXX namelijk voor een smartphone die duurder is dan € 500. Dezelfde tijd vorig jaar kocht 49% van de kopers een prijziger model. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer.nl en Mobiel.nl op basis van eigen data.

Flevolanders kiezen in Nederland het vaakst voor een dure telefoon. Hier legt 64% van de kopers minstens € 500 neer voor een nieuwe smartphone. Ook in Noord-Holland (59%) en Utrecht (58%) kiezen smartphonegebruikers het liefst voor de meest prijzige toestellen. In Drenthe (48%) en Groningen (49%) ligt dit percentage juist het laagst: goedkopere modellen zijn hier meer in trek.

“Best een verrassende uitkomst”, zegt Edwin Harms van Independer. “Bij Independer zien we juist dat veel mensen gaan vergelijken op autoverzekeringen en zorgverzekeringen om zo flink wat geld te besparen. Bij een smartphone kiezen ze juist wel voor een duur model. Terwijl er ook een groot aanbod is van prima toestellen onder de 500 euro”.

Wel besparen op type abonnement

Wel besparen steeds meer Flevolanders op hun abonnement. Steeds meer smartphonegebruikers kiezen namelijk voor een voordeliger sim only abonnement in plaats van een mobiel abonnement. In het derde kwartaal van het jaar ging het om 35% van de smartphonegebruikers, terwijl het in dezelfde periode in 2018 nog ging om 14% van de Flevolanders.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen