Bespaar energie: Houd je winkeldeur dicht

winkeldeur
winkeldeur
Foto: NMMF

Doe jij ook mee? Bespaar energie met een dichte deur. Houd bij koude dagen de deur dicht, zodat de warmte niet ontsnapt. Doe het samen met andere winkeliers. Zo geef je samen een signaal dat ook met een dichte deur de klant meer dan welkom is. Als alle winkels in Flevoland dit doen kunnen we enorm veel energie besparen.

FLEVOLAND, 25-11-2022 – Doe daarom ook mee via: www.ikdoemeejijook.nl en meld je aan voor deze challenge!

Waarom winkeldeuren dicht houden?

Winkeldeuren staan vrijwel altijd open, zelfs wanneer de verwarming of airco aan staan. De opgewekte warmte ontsnapt dan vaak weer direct via de deur naar buiten. Dit is zonde en kost bovendien veel energie. Verlaag de energierekeningen en doe samen de winkeldeur dicht. Dit kan wel tot wel 20% besparen! Wil jij met jouw winkel net zoveel energie besparen?

Doe mee aan de challenge via: www.ikdoemeejijook.nl. Iedere winkelier die meedoet krijgt tips en tricks om nog meer energie te besparen.

Samen de winkeldeur dicht

De winkeliers in Winkelhaven Zeewolde geven het goede voorbeeld. Met een bordje ‘open’ laat de winkelier zien dat deze open is, maar wel vanwege de hoge energierekening de winkeldeur dicht houdt. In Wageningen begon men er vijf jaar geleden al mee. Uit onderzoek is gebleken dat het gesloten houden van deuren niet leidt tot een afname van het winkelbezoek, al is het wel raadzaam duidelijk te communiceren dat je open bent als winkel.

Winkels kunnen door hun deuren dicht te houden gemiddeld 30,3 kWh per m2 besparen per jaar. Voor een winkel van 200m2 komt dit neer op een besparingspotentieel van 6.069 kWh op jaarbasis. Stel je nu voor dat alle winkels in heel Flevoland, met een totaal aan oppervlak van 818.200 m2, de winkeldeuren dicht houden dan levert dit een besparing op van 25 miljoen kWh en 13 miljoen CO2.

Elke week een challenge

Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en andere organisaties challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Want daardoor draag je bij aan minder CO2 uitstoot en energieverbruik. Samen creëren we dus één grote challenge:
www.ikdoemeejijook.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen