Plan Boom: aanplant Studentenbos op landgoed Roggebotstaete

Foto: mhpublicaties.nl

Op 18 november 2022 heeft st. Groeiend G’hout samen met studenten van het Houtmeubiliseringscollege Amsterdam en studenten van Aventus Apeldoorn bomen geplant op Landgoed Roggebotstaete. De plantactie maakt deel uit van de landelijke campagne Plan Boom.

FLEVOLAND, 22-11-2022 – Natuur en Milieufederatie Flevoland maakt zich sterk om via Plan Boom 500.000 extra bomen te planten in Flevoland. Vera Dam, Natuur en Milieufederatie: “Het planten van bomen is goed voor de natuur en een prima manier om CO2 uitstoot te compenseren.”

Waarom planten studenten bomen?

Via st. Groeiend G’hout compenseert het Hout en Meubileringscollege Amsterdam het houtverbruik van elke afgestudeerde student. Tijdens de opleiding werken de studenten met hout als materiaal. Om dit te compenseren beoogt St. Groeiend G;hout om de komende jaren elke afgestudeerde student een boom te laten planten op landgoed Roggebotstaete en zo gezamenlijk een ‘Studentenbos’ te creëren. Vorig jaar werden er al 450 Bomen geplant.

Op 18 november zijn er 650 bomen extra geplant. Ook studenten van Aventus Apeldoorn namen deel aan de actie. Op deze manier breidt het aantal scholen dat hieraan deelneemt uit.

Plan Boom: 500.000 bomen in Flevoland

Plan Boom is een campagne met als doel de aanplant van 500.000 extra Flevolandse bomen in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in het buitengebied.

De plantactie ‘Studentenbos’ is een samenwerking tussen Landgoed Roggebotstaete Stichting Groeiend G’hout en de Natuur en Milieufederatie Flevoland. Het landelijke doel van Plan Boom is om in heel het land 10 miljoen bomen te planten voor een mooier, groener en gezonder Nederland.

Ook meedoen?

De Natuur en Milieufederatie Flevoland zoekt actief naar partners voor Plan Boom die mee willen helpen de doelstelling van 500.000 bomen in Flevoland te planten. Op de website is het Plan Boom is het beginnerspakket te bestellen waarmee je aan de slag kan met bomenaanplant. Wil je als partner meedoen voor een grotere plantactie? Neem dan contact op met Natuur- en Milieufederatie Flevoland (contactpersoon; Ryan McDonnell).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen