Sluiting spoedpost Emmeloord ‘zorgelijke ontwikkeling’

Foto: Pixabay.com

Dat het Antonius Ziekenhuis de spoedpost in Emmeloord ’s avonds en in het weekeinde sluit, is volgens wethouder Werkman een ‘zorgelijke ontwikkeling’. Ze antwoordde dat op vragen van onder meer ONS, Politieke Unie en het CDA. Ook deze partijen uitten hun zorgen.

EMMELOORD, 17-11-2022 – Het Antonius Ziekenhuis stelt dat openhouden te duur is omdat weinig mensen de spoedpost bezoeken. “De zoveelste uitkleding van de zorg”, vindt Berthoo Lammers van ONS bijvoorbeeld. Hij vraagt zich af hoeveel geld het Antonius Ziekenhuis bespaart met de sluiting. “Ik weet dat de politiek niet over de zorg gaat, behalve als die in gevaar komt. En nu lijkt het erop dat die zorg in gevaar kan komen”, aldus Lammers.

Volgens Werkman heeft het ziekenhuis gegarandeerd dat die zorg niet in gevaar komt. Polderbewoners kunnen straks naar Zwolle of Sneek voor bijvoorbeeld een röntgenfoto of een gipsarm. De wethouder hoopt dat dit een tijdelijke situatie is. Ze rekent erop dat mensen in de toekomst terecht kunnen bij het Vlie, waarin zorgpartijen uit Noordoostpolder en Urk de krachten bundelen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen