Intocht Sinterklaas in Emmeloord groot succes met eerste editie Pietenplein

Intocht Sinterklaas Emmeloord
Intocht Sinterklaas Emmeloord
Foto: Sjors Evers

Jongens, heb je ‘t al vernomen? Sinterklaas is aangekomen! Afgelopen zaterdag kwamen Sinterklaas en zijn pieten aan in Emmeloord. Na een voorspoedige reis, zette de goedheiligman weer voet op de Zuiderkade. Het stralende zonnetje en een middag vol leuke activiteiten zorgden voor blije (kinder)gezichtjes en een vrolijke sfeer.

EMMELOORD, 15-11-2022 – Dankzij de hulp van een geweldige groep vrijwilligers, kijkt de sinterklaascommissie van StEP terug op een prachtige dag.

Spektakel op de Zuiderkade

Het toegestroomde publiek keek op de Zuiderkade z’n ogen uit! De Jetskipieten raasden over het water en zorgden hier en daar zelfs voor natte pakken. De danspietjes, DJ Piet Tom en de Doka Pietenband hielden de feestelijke stemming er goed in, terwijl iedereen in spanning afwachtte op de boot. Toen de mast van de pakjesboot eenmaal in zicht kwam, steeg er een luid gejuich op: “hij komt, hij komt, Sinterklaas!” Het gezelschap werd enthousiast ontvangen door burgemeester Roger de Groot en jeugdburgemeester Sanne van Steenbergen. Vervolgens stapte Sinterklaas op zijn paard Ozosnel en vertrok de stoet via de Lange Nering naar De Deel. Daar opende Sinterklaas officieel de eerste editie van het Pietenplein. Kinderen konden er de hele middag spelen, klimmen, dansen, schminken en meer bij de activiteiten die werden georganiseerd door de Beweegcoaches van Carrefour, SKF, De Strandhoeve en Scouting Emmeloord. Een heerlijk kopje chocomelk werd aangeboden door de horecagelegenheden op en rond De Deel. De kaarten voor de gratis voorstelling ‘Profpiet en de verdwenen Gouden Sleutel’ in Theater ‘t Voorhuys gingen als zoete broodjes over de toonbank; drie volle zalen genoten van een swingende en interactieve voorstelling onder leiding van de Pieten Klungelband. Eind deze week komt er een opname van de theatershow beschikbaar op de website van StEP.

Kleurwedstrijd

Ook dit jaar kunnen kinderen weer mooie prijzen winnen met de kleurwedstrijd. Download de kleurplaat op de website of haal ‘m op bij een afhaalpunt (Intertoys, Jumbo en Albert Heijn in de Lange Nering of de Bibliotheek). Inleveren kan t/m 22 november. Meer informatie over de wedstrijd en de afhaal- en inleverpunten: stepnop.nl/sinterklaas.

Sinterklaas ontmoeten in het Sinterklaashuis

Op zaterdag 26 november en zaterdag 3 december bezoekt de goedheiligman van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur het Sinterklaashuis in de Lange Nering nummer 75 (in het pand van fotograaf Michel van der Klooster). Kom gezellig langs en geef de Sint een mooie tekening, je verlanglijstje of maak een praatje. Uiteraard zijn de pieten op deze dagen ook te vinden in de winkelstraat.

Het Sinterklaasfeest in Emmeloord wordt georganiseerd door StEP en mede mogelijk gemaakt door partners Theater ’t Voorhuys, Stichting Kinderopvang Flevoland (SKF) en Gastvrij Emmeloord.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen