Klimaatsafari Pioniers van de Toekomst groot succes

Eén van de gidsen in de energiejungle.
Eén van de gidsen in de energiejungle.
Foto: Fotorien

De theaterexpeditie ‘Op klimaatsafari in de kas’, georganiseerd door stichting Pioniers van de Toekomst, trok dit weekend 500 enthousiaste bezoekers.

LUTTELGEEST, 31-10-2022 – De expeditie door de energiejungle, begeleid door een gids, ging langs verschillende ‘primaten’. Deze waren in hun ‘nest’ te aanschouwen in 8 verschillende sketches en druk in de weer met menselijke energievraagstukken. Op een luchtige wijze werden de thema’s aan de orde gesteld: van een elektrische fiets en windmolens tot de aanschaf van een milieuvriendelijke auto, het dagelijkse energieverbruik, tot aan de vraag van ‘Schelp’ of waterstof nu wel of niet duurzaam is.

De spelers hebben ieder op een eigen manier invulling gegeven aan de verhaallijn. Regisseur Boukje Toutenhoofd: “Je ziet gaandeweg dat het stuk en de spelers zich ontwikkelen en de lol in het spelen en de kwaliteit ervan toeneemt. Het eindresultaat is verrassend, van hoog niveau en je ziet dat de energie van de spelers afspat. Ook de vormgeving van het ‘nest’, vaak door de spelers zelf ontworpen, ontwikkelde zich tot een prachtig decor.”

Het creatieve brein achter de sketches zijn Martin-Jan van Santen en Liset Moerdijk (Prins te Paard). De klimaatsafari eindigde met een rondleiding bij het aardwarmtesysteem van Kwekerij Bernhard.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen