Sinterklaas komt naar Emmeloord

Foto: Sjors Evers

Sinterklaas en zijn pieten hebben de boot ingepakt en zijn meer dan klaar om te vertrekken. Bestemming? Emmeloord natuurlijk! Op zaterdag 12 november komt Sinterklaas aan op de Zuiderkade en zet hij weer voet op Emmeloordse bodem.

EMMELOORRD, 30-10-2022 – Er worden dit jaar weer vele leuke activiteiten georganiseerd, waaronder maar liefst drie theatervoorstellingen en de eerste editie van het Pietenplein op De Deel!

Programma

Vanaf 12.00 uur warmt DJ Piet Tom het publiek op en draait op de Zuiderkade de leukste Sinterklaasdeuntjes. Neem net als de danspieten je dansschoenen mee, want stilstaan is geen optie! Om 13.00 uur komen Sinterklaas en zijn pieten met de boot aan en worden feestelijk onthaald door burgemeester Roger de Groot en jeugdburgermeester Sanne van Steenbergen. Vervolgens vertrekt het gezelschap, via de Lange Nering, naar De Deel. Daar opent Sinterklaas officieel voor de eerste keer het Pietenplein. Van 13.30 tot 16.30 uur is er van alles te beleven: kom spelen, dansen, klimmen en nog veel meer!

Sinterklaas duikt vervolgens Theater ’t Voorhuys in voor de theatershow ‘Profpiet en de verdwenen gouden sleutel’. De theatershow wordt dit jaar maar liefst drie keer gespeeld, om 14.15 uur, 15.30 uur en 16.45 uur. De voorstelling van 16.45 uur is extra toegevoegd aan het programma vanwege overweldigende belangstelling. Tijdens deze halfuur durende interactieve show lossen de kinderen samen met hoofdpiet, profpiet én natuurlijk Sinterklaas het mysterie rond de verdwenen gouden sleutel op. Natuurlijk is er ook veel ruimte voor zingen en dansen onder leiding van de Pieten Klungelband. Gratis tickets zijn uitsluitend te verkrijgen bij de kassa van Theater ’t Voorhuys of online via www.theater-voorhuys.nl. Let op: max 6 tickets p.p. OP=OP. Na afloop zal er een opname van de theatershow beschikbaar komen op de website van StEP.

Kleurwedstrijd

Ook dit jaar kunnen kinderen weer mooie prijzen winnen met de kleurwedstrijd. Download de kleurplaat vanaf 7 november op de website of haal ‘m op bij een afhaalpunt. Meer informatie over de wedstrijd en de afhaal- en inleverpunten: www.stepnop.nl/sinterklaas.

Sinterklaas ontmoeten in het Sinterklaashuis

Op zaterdag 26 november en zaterdag 3 december bezoekt de goedheiligman van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur het Sinterklaashuis in de Lange Nering nummer 75 (in het pand van fotograaf Michel Klooster). Kom gezellig langs en geef de Sint een mooie tekening, je verlanglijstje of maak een praatje. Uiteraard zijn de pieten op deze dagen ook te vinden in de winkelstraat!

Het Sinterklaasfeest in Emmeloord wordt georganiseerd door StEP en mede mogelijk gemaakt door partners Stichting Kinderopvang Flevoland (SKF), Theater ‘t Voorhuys en Gastvrij Emmeloord. Meer informatie over het volledige Sinterklaasprogramma: www.stepnop.nl/sinterklaas.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen