Symposium ‘You’ve got the power!’

Foto: BV Noordoostpolder

Dinsdag 15 november vindt het ondernemers symposium ‘You’ve got the power!’ plaats in theater ’t Voorhuys. Het symposium over ‘the next step in de energietranisitie’ wordt georganiseerd door BV Noordoostpolder en het Koploperproject.

EMMELOORD, 19-10-2022 – Als ondernemer is het belangrijk om bewust te zijn waar je energie van krijgt. Natuurlijk in figuurlijke zin, maar zorgen om het letterlijk verkrijgen en verbruiken van energie om je bedrijf draaiende te houden in deze veranderende wereld, zijn aan de orde van de dag. En waar we inmiddels al serieus aan de slag zijn met energiezuinige maatregelen zoals zonnepanelen, LED verlichting en warmtepompen, is het tijd voor de volgende stap. What’s next? En waarmee maak je in de nabije toekomst het verschil?

De transitie naar een nieuwe duurzame economie komt in een stroomversnelling. Met name de energietransitie heeft momenteel een enorme impact. Wat zijn de risico’s en kansen voor bedrijven en organisaties? Wat kun je doen om jouw organisatie toekomstbestendig te maken? Ontdek het op het Koplopersymposium op 15 november a.s., georganiseerd in samenwerking met BVN, gemeente NOP, Energiepioniers NOP en het Koploperproject.

Programma
19.30 uur: Inloop foyer ‘t Voorhuys
20.00 uur: Welkom door dagvoorzitter
Wat is het Koploperproject en wie zijn de Koplopers?
20.15 uur: Keynote – The next step in de energietransitie, door Laetitia Quillet
20.45 uur: Vragen en discussie met Koplopers en zaal
21.15 uur: Presentatie vlogs Koplopers
21:30 uur: Gesprek met Koplopers
21.45 uur: Uitslag jury + uitreiking Koploperprijs
22.00 uur: Netwerkborrel met duurzame hapjes in de foyer

Koplopers in de Noordoostpolder
In de afgelopen maanden deden 11 bedrijven uit de Noordoostpolder mee aan een Koploperproject duurzaam ondernemen. Zij ondergingen een uitgebreide nulmeting, stelden een praktische Duurzaamheidsagenda op en wisselden onderling kennis, ervaringen en tips uit. Op het symposium delen ze graag hun ervaringen met je. Tijdens het symposium wordt aan een van de deelnemers de Koploperprijs uitgereikt.

Gastspreker Laetitia Ouillet
Tijdens het symposium neemt Laetitia Ouillet ons mee in de energietransitie: welke kant gaat het op en vooral wat zijn de risico’s en kansen voor bedrijven en andere organisaties? Laetitia is een van de belangrijkste deskundigen op dit gebied en een echte spin in het web van de energiewereld. Een druktemaker, zoals ze het zelf uitdrukt. Ze heeft zowel in het bedrijfsleven gewerkt als op de universiteit en participeerde onder andere in de klimaattafels. Nu is ze voorzitter van de Windvogel, de grootste energiecoöperatie van Nederland en werkt ze aan de aanleg van een aardgasvrije wijk.

We sluiten af met een gezellige borrel met duurzame hapjes waar informeel verder genetwerkt kan worden met de Koplopers en deskundigen. BV Noordoostpolder leden hebben een persoonlijke uitnodiging via de mail ontvangen en kunnen zich aanmelden op de website van de ondernemersvereniging: https://bvnoordoostpolder.nl/agenda/symposium-youve-got-the-power.

Over BV Noordoostpolder
BV Noordoostpolder is een vereniging van ondernemers in de Noordoostpolder die enerzijds de belangen van de ondernemers behartigt en anderzijds bedrijfsbezoeken, thema-avonden en netwerkavonden organiseert. Kennis delen en krachten bundelen staan voorop.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen