Toename woningvoorraad Flevoland het grootst in 2022

Foto:

In de provincie Flevoland is per 100.000 inwoners het grootste aantal woningen toegevoegd aan de woningvoorraad. Ook levert Flevoland afgezet naar het aantal inwoners het grootste aantal nieuwbouwwoningen op van alle provincies.

FLEVOLAND, 16-10-2022 – Dit blijkt uit een analyse van VvE-beheerder Parel Beheer, die recent verschenen cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), over de eerste acht maanden van 2022, onder de loep nam.

Per 100.000 inwoners kwamen er in Flevoland 467 woningen bij, terwijl er in Nederland gemiddeld slechts 295 woningen bij kwamen. De toename van de woningvoorraad ligt hiermee maar liefst 58 procent hoger dan gemiddeld in Nederland.

Naast de provincie Flevoland, is de woningvoorraad per 100.000 inwoners het meest toegenomen in de provincies Groningen en Utrecht. Afgezet naar het aantal inwoners blijft de toename van de woningvoorraad het meest achter in de provincies Zeeland, Friesland en Zuid-Holland.

Nieuwbouwwoningen

Met een toename van 399 nieuwbouwwoningen per 100.000 inwoners, komt Flevoland ook 46 procent onder het Nederlands gemiddelde uit.

Naast de provincie Flevoland, is het aantal toegevoegde nieuwbouwwoningen per 100.000 inwoners het grootst in de provincies Noord-Holland en Utrecht. Afgezet naar het aantal inwoners is het aantal toegevoegde nieuwbouwwoningen het kleinst in de provincies Limburg, Drenthe en Gelderland.

Bekijk de volledige uitkomsten, inclusief analyse per provincie op: https://parelbeheer.nl/onderzoek-voorraad-woningen-2022/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen