Groen Flevoland Festival

Provinciehuis
Provinciehuis
Foto: parelprojecten.nl

Om hun groene vrijwilligers te bedanken, organiseren de groene organisaties en de provincie Flevoland in Flevoland vanaf vrijdag 7 oktober tot en met zondag 16 oktober het Groen Flevoland Festival. Een week vol leuke activiteiten op verschillende locaties.

LELYSTAD, 29-09-2022 – Gedeputeerde Natuur Harold Hofstra geeft het officiële startsein op vrijdag 7 oktober om 12.00 uur bij het Provinciehuis.

Bollen de grond in voor hongerige insecten

Gedeputeerde Hofstra tovert die vrijdagmiddag samen met vertegenwoordigers en vrijwilligers van elke organisatie een deel van het terrein van het Provinciehuis om tot een mini-stukje groen. Groen dat interessant is voor bijvoorbeeld wilde bijen, een plek waar ze in deze versteende omgeving nectar en stuifmeel kunnen vinden. Voor elke vrijwilliger van de organisaties wordt een biologische bol geplant. Dat betekent dat er die middag dus ruim 2000 bollen de grond in gaan. Dit ‘bollenveldje’ zal volgend jaar, in het vroege voorjaar, aantrekkelijk zijn voor hommels, waarvan de koninginnen al vroeg hongerig uit hun winterslaap ontwaken.

Wat is er te doen

Vanaf vrijdag 7 oktober is er tijdens het Groen Flevoland festival voor elke (groene) interesse van de vrijwilligers wel een activiteit: struinen met de gids door de Stille Kern in het Horsterwold, een workshop storytelling, van alles ontdekken over de ringslang in Flevoland tijdens het keren van een broeihoop, druiven plukken op een biologische wijnboerderij, een workshop over de natuurinclusieve samenleving, op diverse locaties met een boswachter op zoek naar de bever en andere bewoners van Flevoland, zelf touw maken van brandnetels of een lezing over natuurvijvers. Keus genoeg.

Wie organiseert het?

Het Groen Flevoland Festival wordt georganiseerd door het Flevo-landschap, IVN Flevoland, Landschapsbeheer Flevoland, Natuur- en Milieufederatie Flevoland, Natuurmonumenten Flevoland, provincie Flevoland, Staatsbosbeheer Flevoland en Stad & Natuur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen