Meet de luchtkwaliteit in jouw omgeving

Foto: parelprojecten.nl

Hoe schoon is de lucht in jouw omgeving? Om dit te ontdekken, organiseert de Natuur en Milieufederatie Flevoland een challenge: ‘Meet de luchtkwaliteit in jouw wijk’. Als je meedoet word je uitgenodigd voor een workshop waar je leert hoe je de luchtkwaliteit meet. Aanmelden kan via www.ikdoemeejijook.nl. Tijdens de workshop die in Lelystad plaatsvindt, krijg je een luchtkwaliteitsmeter. Ook leer je hoe je de meter in je eigen buurt kan gebruiken.

Slechtere luchtkwaliteit niet alleen door auto’s

Wat heeft een negatieve invloed op de luchtkwaliteit in jouw omgeving? Wanneer er veel verkeer rondom jouw woning is, heeft dit natuurlijk een negatieve invloed op de plaatselijke luchtkwaliteit. Maar ook de rook van bijvoorbeeld houtkachels dragen bij aan een vermindering van de luchtkwaliteit.

Ontvang een gratis luchtkwaliteitsmeter

Om te weten te komen hoe het staat met de luchtkwaliteit in jouw omgeving organiseert de Natuur en Milieufederatie Flevoland de workshop ‘Meet jouw luchtkwaliteit’. Tijdens de workshop ontvangen deelnemers een gratis luchtkwaliteitsmeter en leren ze hoe ze deze in hun eigen buurt kunnen gebruiken. Je kan je aanmelden op www.ikdoemeeijook.nl.

Iedere week een nieuwe challenge

Flevolanders doen elke week een nieuwe challenge die in september draait rondom het thema ‘duurzame wijken’. Elke challenge is weer heel anders. Zo maakten afgelopen week Flevolanders hun wijk energiezuiniger met de challenge: ‘Energiezuinig wonen, doe het samen met de buren’.

De organisatie Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, de overheid, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen.

Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik en meer biodiversiteit.

Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen