Duitse Nationale Dag bij Floriade Expo 2022

Op 29 juli wordt de Duitse Nationale Dag gevierd bij Floriade Expo 2022 in Almere, Nederland.
Op 29 juli wordt de Duitse Nationale Dag gevierd bij Floriade Expo 2022 in Almere, Nederland.
Foto: Duitse Tuin Floriade Expo 2022

Op 29 juli viert Duitsland zijn Nationale Dag op de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 in Almere, Nederland. Tijdens de officiële plechtigheid op de Main Stage treden vanaf 14.30 uur Felice & Cortes op, die sfeervolle gitaarmuziek combineren met artisticiteit en showelementen en het percussie-ensemble Greenbeats.

ALMERE, 28-07-2022 – Dr. Katharina Böttcher, hoofd van de afdeling markt van het federale ministerie van Voedsel en Landbouw (BMEL), zal de ceremonie eveneens bijwonen in aanwezigheid van Floriade commissaris-generaal Annemarie Jorritsma-Lebbink.

Het motto van de Floriade Expo 2022 is “Growing Green Cities”. Ter gelegenheid van de Duitse Nationale Dag verklaarde dr. Katharina Böttcher eerder: “Floriade Expo 2022 richt zich op een mondiaal vraagstuk van de toekomst. Wereldwijd wonen steeds meer mensen in megasteden. Dit vraagt om nieuwe antwoorden vooral vanwege de klimaatverandering maar ook als het gaat om een betere levensomgeving in onze steden. De Duitse Tuin wil de weg wijzen naar een duurzame en leefbare stedelijke toekomst. Daarom nodigen we bezoekers uit voor een even attractieve als informatieve reis naar de groene stad van morgen”.
De Duitse Tuin presenteert sinds 25 juli een gevarieerd cultureel programma rond de Duitse Nationale Dag. Het spectrum varieert van live optredens van Duitse artiesten zoals het performance duo Felice & Cortes of het DJ collectief LEKKA LEKKA, tot sessies met korte films over klimaatverandering, discussierondes met de Duitse Designer Club en lezingen over biodiversiteitsmonitoring van vogels waarbij gebruik wordt gemaakt van kunstmatige intelligentie. Bovendien zal de Gemeenschap van Europese Buckfast-imkers een bijenworkshop houden en de twee bijenkasten met Buckfast-bijen die tijdens de hele Floriade op het dak van de Duitse tuin staan, openstellen voor het publiek. Bijen van de Buckfast-soort zijn bijzonder vredelievend en ijverig en leveren een bovengemiddelde honingoogst.
Zowel de tentoonstelling als de tuin betoveren bezoekers
De Duitse tuin “BIOTOPIA – Growing Community” is een van de populairste landpresentaties op de Floriade Expo 2022 en heeft tot nu toe ongeveer 300.000 bezoekers mogen verwelkomen. Naast de vele schoolklassen, reisgroepen en het vakpubliek brachten ook hooggeplaatste delegaties uit meer dan 15 landen waaronder Argentinië, India, Italië, Japan, Spanje, Thailand en de Verenigde Arabische Emiraten een bezoek aan de Duitse presentatie. De Duitse Tuin is ook online actief en bericht op haar Instagram-kanaal over de activiteiten rondom de Duitse Tuin.
 
Met het omringende houten paviljoen waarvan het groen geleidelijk aan de gevels overwoekert en het atrium in het midden staat de Duitse Tuin architectonisch gezien alleen al symbool voor een duurzame co-existentie van natuur en stad. De tentoonstelling moedigt bezoekers aan hun eigen visie op de stad van de toekomst te vormen. Daarbij brengt het op onderhoudende wijze innovatieve ideeën voor de moderne tuinbouw aan en presenteert best practice voorbeelden uit Duitsland en mogelijkheden van oplossingen voor een groenere toekomst in steden.
Over de Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022
Floriade Expo 2022 is een thematische variant van de wereldentoonstellingen en wordt sinds de jaren 60 elke tien jaar in Nederland gehouden. Met het thema “Growing Green Cities“ en de subthema’s “Green“, “Food”, “Health” en “Energy” heeft Floriade, die plaatsvindt t/m 9 oktober 2022, tot doel het bewustzijn voor duurzaamheid in steden te vergroten en daarvoor passende oplossingen aan te dragen.
Organisatie en uitvoering van de Duitse Tuin
Verantwoordelijk voor de Duitse Tuin op de Floriade Expo 2022 in Almere is het Federaal Ministerie van Voedsel en Landbouw. Het ministerie heeft de Hamburg Messe und Congress GmbH als uitvoeringsorganisatie de opdracht tot realisatie ervan gegeven. Het ontwerp en het inhoudelijke concept van de Duitse Tuin is in handen van het samenwerkingsverband ARGE insglück Gesellschaft für Markeninszenierung mbH, gtp2 Architekten en studio grüngrau Landschaftsarchitektur GmbH.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen