Noordoostpolder rustigste gemeente van Flevoland

Foto: parelprojecten.nl

Tytsjerksteradiel is de rustigste gemeente van Nederland. Inwoners hebben hier nauwelijks te maken met criminaliteit en geluidsoverlast van bijvoorbeeld buren, auto’s en vliegverkeer. Friesland is bekroond tot rustigste provincie van Nederland: nergens wordt – gemiddeld gezien – zo weinig overlast gemeld én ervaren als in deze noordelijke provincie. Dit en meer blijkt uit onderzoek van FBTO, gebaseerd op data van de politie, het CBS, het RIVM en het KNMI.

LANDELIJK, 14-07-2022 – In het onderzoek van FBTO worden alle 345 Nederlandse gemeenten met elkaar vergeleken op basis van overlastmeldingen en -ervaringen van 2019 tot en met 2021. Alle onderzoekswaarden worden vervolgens in de analyse onderverdeeld in drie verschillende categorieën: geluidhinder, criminaliteit, overige overlast en de kans op storm.

Flevoland is een rustige provincie vergeleken met andere Nederlandse provincies. Met een eindcijfer van 7,7 zit Flevoland hoger dan het landelijke gemiddelde van 7,4. Maar liefst 4 van de 6 Flevolandse gemeenten scoren bovengemiddeld, waarvan de volgende zelfs een 8 of hoger binnenslepen:

1. Noordoostpolder: 8,1
2. Urk: 8,1
3. Zeewolde: 8,1

De minst rustige gemeente van Flevoland is Lelystad met een 6,7 als eindcijfer. Ook Almere (7,0) scoort onder het landelijke gemiddelde.

Meer informatie per gemeente is te vinden op de onderzoekspagina: https://www.fbto.nl/verzekeringen/berichten/rustigste-gemeente-van-nederland

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen