Festival op de planning? Dit dekt de verzekering bij schade

Foto: pxhere.com

Een rockfestival hier. Een technofestival daar. Het festivalseizoen draait weer op volle toeren. En eenmaal op het festival willen festivalbezoekers natuurlijk onbezorgd genieten. Maar wat gebeurt er bij een gestolen telefoon óf als een dronken festivalgenoot dwars door andermans tent valt? Pricewise legt uit waar festivalbezoekers zich voor kunnen verzekeren.

LANDELIJK, 16-06-2022 – Wanneer festivalbezoekers naar een meerdaags festival gaan én in het bezit zijn van een reisverzekering, dan is dat goed nieuws: een aantal dingen zijn dan opgenomen in de verzekering. Kan de tent de regenbui niet aan of belandt een telefoon in een glas bier? Geen zorgen: deze schade kunnen zij dan claimen bij de verzekeraar. Hiervoor geldt wel een maximumbedrag dat verschilt per verzekering.

Eendaags festival

Bij een bezoek aan een eendaags festival gaat de vlieger van de reisverzekering helaas niet op. Maar met een ‘buitenhuisdekking’ op de inboedelverzekering zijn festivalbezoekers in sommige gevallen wel verzekerd voor waardevolle spullen. Dit geldt niet voor alle verzekeraars, dus van tevoren de polisvoorwaarden checken wordt aangeraden.  

Weersomstandigheden

Bij een bezoek aan een festival in Nederland is regen niet ondenkbaar. Voor organisatoren is dit natuurlijk geen reden om het hele festival te cancelen. Er moet meer aan de hand zijn, mocht een festival niet doorgaan. Benieuwd of annulering door code rood of oranje een reden is om geld terug te geven? Slechts een paar verzekeraars bieden in dit soort gevallen een allriskverzekering aan. Check van tevoren goed de polisvoorwaarden van de verzekeraar.

Schade aan andermans spullen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Per ongeluk schade gemaakt aan een van de eigendommen van een mede-festivalganger? Maak dan bij aanwezigheid gebruik van de aansprakelijkheidsverzekering.

Bron: Pricewise.nl | Festival op de planning? Dit dekt de verzekering bij schade

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen