Boulevard Leemkade gaat van start

Foto: parelprojecten.nl

Het leaderproject Boulevard Leemkade in Kraggenburg gaat van start. Wethouder Marian Uitdewilligen onthult vrijdag 13 mei samen met de voorzitter van de initiatiefgroep Wubbo de Raad het projectbord. Gemeente Noordoostpolder gaat samen met de vrijwilligers van Dorpsbelang Kraggenburg, Klein Cortina, Ondernemersvereniging Kraggenburg en
Natuurmonumenten aan de slag.

KRAGGENBURG, 12-05-2022 – Ze maken het gebied rond de Leemkade aantrekkelijker voor de lokale bevolking, maar zeker ook voor recreanten en toeristen die ons gebied komen bezoeken. Marian Uitdewilligen: ‘Dankzij de inzet van vele vrijwilligers en het Leadergeld is Kraggenbrug binnenkort een aantrekkelijke recreatieplek rijker’.

Dit gaat er allemaal gebeuren

De voormalige loswal wordt met hagen, bomen en verlichting verfraaid en krijgt zo een volledige metamorfose. Er wordt een botenhelling aangelegd. De bietenbrug wordt veilig en toegankelijk gemaakt en aangekleed met meubilair. Het ijsclubgebouw wordt geheel vernieuwd. En de ijsbaan wordt geschikt gemaakt voor andere activiteiten. De wandel – en ATB routes in het bos worden aangepast en krijgen een betere bewegwijzering. Ook het achterliggende bedrijventerrein wordt aangepakt. Door het toevoegen van extra plantsoen en bomen krijgt het een prettigere aanblik en beleving.

Europese Leadersubsidie

De totale kosten van het project zijn begroot op € 462.568,-. Daarvan neemt de gemeente het grootste deel voor haar rekening. De Europese subsidie bedraagt bijna € 120.000,-.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen