Afsluiting project PROACTIEF: durven, doen en ervaren

Foto: AMIF

Op 7 april j.l. is het project PROACTIEF, mogelijk gemaakt door het fonds voor migratie en integratie “Migratie in beweging” van de Europese Unie, gepresenteerd en met succes afgerond. Dit is feestelijk gevierd in FlevoMeer Bibliotheek Dronten.

DRONTEN, 13-05-2022 – PROACTIEF is gestart in 2019 en afgerond in 2021. Ondanks corona is een groot aantal niet-westerse deelnemers bereikt. Maar liefst 660 niet-westerse migranten hebben aan diverse trajecten deelgenomen. In de figuur hiernaast zijn de vijf werkpakketten opgenomen. Via onderstaande knoppen komt u bij de ontwikkelde methodieken, handreikingen, instrumentarium en aanbevelingen.

De methodiek: Durven, Doen en Ervaren is een non-formele leerwijze en gaat uit van coachend en autonoom leren. Deze aanpak heeft zich de afgelopen jaren meer dan bewezen.

Non-formeel leren vormt de basis van alle trajecten. Men leert immers het meest van en uit de omgeving én met een doel voor ogen. Bron: Charles Jenning.

We mogen constateren dat naast de meerwaarde voor onze organisaties en medewerkers, we blije en dankbare nieuwe inwoners hebben ontmoet waarbij onderlinge vriendschappen en netwerken zijn ontstaan en talenten ontdekt. We hebben migranten PROACTIEF aangeboden om zich te ontwikkelen op het vlak van zelfredzaamheid en participatie.

De handreikingen en methodieken zijn overdraagbaar aan partnerorganisaties in de non-formele educatieve sector en alle bibliotheken. Het instrumentarium is tevens beschikbaar. Voor meer informatie:
www.flevomeerbibliotheek.nl
www.proactief.net
www.welzijnlelystad.nl

De resultaten van het project zijn mogelijk gemaakt door bevlogen medewerkers van FlevoMeer Bibliotheek, Stichting Welzijn Lelystad en bureau Interconnect, de medewerking van gemeenten en de samenwerking met partnerorganisaties. Onze dank hiervoor.

We zijn oprecht trots op het behaalde resultaat!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen