AGF-productbeoordelingen bij Floriade start met sla

Botersla Mix
Botersla Mix
Foto: Floriade

Vrijdag 13 mei is de aftrap van een reeks AGF-productbeoordelingen in The Green House bij Floriade. De primeur is voor sla, waarvan een uniek breed scala aan soorten en rassen te zien zal zijn. Een deskundige vakjury, met gevarieerde achtergrond, waardeert de inzendingen op basis van product specifieke criteria.

ALMERE, 13-05-2022 – Bijzonder is dat ook de bezoekers op deze dag hun oordeel mogen geven, waardoor ze de uitslag kunnen beïnvloeden. Het assortiment en daarmee de variatie in gebruik van sla is heel breed. Daarom is bij alle varianten aangegeven voor welke toepassing ze het best geschikt zijn. Vanzelfsprekend is er ook de mogelijkheid om te proeven. In de speciale Grower’s Kitchen in The Green House, kan de bezoeker elke dag proeven van de vele producten die gedurende het hele evenement zijn uitgesteld. Want smaak is het zintuig dat voor de meest intense beleving zorgt.

Sla is de eerste van een reeks van tien producten die beoordeeld gaat worden. De rassen zijn afkomstig van groenten-veredelingsbedrijf Rijk Zwaan, dat een uitgebreid assortiment heeft met vele gebruiksmogelijkheden. De slaplanten zijn afkomstig van de firma TopKrop, die ook een eigen presentatie heeft in The Green House. Zeker nieuw voor de consument is de watercultuur waarmee de gepresenteerde sla varianten zijn opgekweekt. Dit is een moderne, schone en duurzame teelt. Hierbij circuleert het water en wordt hergebruikt, waardoor er geen verspilling van water en voedingsstoffen is. Bovendien is de sla smaakvoller, steviger én langer houdbaar. De bezoeker kan op vrijdag 13 mei van 11.00 tot 15.00 uur een oordeel geven, waarbij de jury tussen 13.00 en 14.00 uur bezig zal zijn.
Paprika is het volgende gewas dat op donderdag 19 mei aan de beurt komt met allerlei vruchtvarianten. Gedurende Floriade Expo 2022 is er elke week een nieuwe groep die speciale aandacht krijgt, met als hoogtepunt de tien beoordelingen.
Het is nog steeds mogelijk een specialiteit aan te melden voor deelname bij [email protected] of [email protected].
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen