Nieuw hotel in Emmeloord

Insectenhotel
Foto: Landschapsbeheer Flevoland

Deze maand is Emmeloord weer een hotel rijker. Op het schoolplein van de St.Josephschool is met hulp van Landschapsbeheer een mooi insectenhotel verschenen. Dit past helemaal bij de vergroening van het plein, waar de school samen met ouders en leerlingen druk mee bezig is.

EMMELOORD, 27-04-2022 – Het grijze schoolplein van deze basisschool wordt steeds groener. Tegels eruit, groen erin.
Hierdoor komen er ook steeds meer bloeiende struiken op het plein, waar wilde bijen en andere insecten stuifmeel en nectar kunnen verzamelen. Wilde bijen leggen graag hun eitjes in holle stengels en gangetjes in hout. Het nieuwe insectenhotel is daar helemaal op ingericht. Grote kans daarom dat behanger- en metselbijen hun oog laten vallen op deze behuizing. De leerlingen kunnen dit vervolgens tijdens een natuurles op hun eigen plein van dichtbij zien.

Deze basisschool doet samen met 14 andere scholen in Flevoland mee met het project ‘Groene Leerling’. Met dit project willen zij met hulp van Landschapsbeheer Flevoland en IVN Flevoland hun leerlingen tijdens hun ‘schoolloopbaan’ meer naar buiten krijgen, om te leren, om te bewegen en om te spelen. Dit insectenhotel past daar prima bij.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Noordoostpolder.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen