Toeristenbelasting Flevoland stijgt met 4,8% in 2022

Hotelkamer
Foto: pexels-pixabay

Voor een overnachting in een Flevolands hotel betaal je in 2022 4,8% meer toeristenbelasting dan vorig jaar. Het gemiddelde tarief bedraagt in Flevoland dit jaar € 2,51 per persoon, per nacht. De provincie komt hiermee op de drie na hoogste plek van alle Nederlandse provincies. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl naar toeristenbelasting. 

FLEVOLAND, 22-01-2022 – In de helft van de Flevolandse gemeenten is dit jaar een verhoging doorgevoerd in het tarief voor de toeristenbelasting ten opzichte van 2021. In Zeewolde krijgen toeristen te maken met de grootste toename: het tarief steeg hier van € 2,60 naar € 3,00 per persoon, per nacht (+15,4%). Almere staat echter nog altijd bovenaan de lijst van duurste gemeenten in Flevoland: de toeristenbelasting bedraagt hier € 5,92.

In Dronten wordt van alle Flevolandse gemeenten het laagste bedrag van een toerist gevraagd (€ 0,95).

Relatief hoge toeristenbelasting in Flevoland
Ondanks dat de toeristenbelasting in Flevoland dit jaar minder hard steeg dan het landelijk gemiddelde van 5,2%, zijn toeristen relatief veel geld kwijt aan belasting voor een overnachting in de provincie. In heel Nederland ligt het gemiddelde namelijk 48 cent lager.

In Noord-Hollandse gemeenten wordt gemiddeld het hoogste belastingtarief gehanteerd. Toeristen betalen hier gemiddeld € 2,95 per persoon, per nacht. In Amsterdam ligt dit bedrag zelfs op € 11,29.

Benieuwd naar de hoogte van de toeristenbelasting in jouw gemeente of die van je vakantiebestemming? Kijk dan op: https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/toeristenbelasting-2022

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen