Paddentrek Kuinderbos mag weer met schoolkinderen

Paddentrek
Foto: Staatsbosbeheer Kuinderbos

Jaarlijks plaatst Staatsbosbeheer in het Kuinderbos een zogenaamd paddenraster. Dagelijks worden door een aantal Staatsbosbeheer vrijwilligers, samen met leden van het  IVN Noordoostpolder en de boswachter de schouders onder dit voor Noordoostpolder unieke project gezet en worden duizenden padden, kikkers en salamanders veilig over de weg gezet.

BANT, 25-02-2022 – In 2014 was het Kuinderbos zelfs de locatie waar in Nederland de meeste amfibieën werden overgezet. Door de lage temperaturen en het vochtige weer waren de dieren dit jaar extreem vroeg en zijn er al bijna 2000 dieren overgezet.

Vanaf Dinsdag 1 maart komen er dagelijks scholen helpen om de dieren over te zetten, gelukkig mag het weer, door covid maatregelen zijn er de afgelopen 2 jaar geen kinderen wezen helpen. Er zullen dit jaar weer ruim 500 kinderen van een mooie voorjaars natuurbeleving kunnen genieten

Op zaterdag  19 maart 2022 om 8.00 uur start de boswachter met een korte diapresentatie over padden, kikkers en salamanders waarna het raster gecontroleerd gaat worden. De excursie zal ca 10.00 uur afgelopen zijn. Op de Kruising Hopweg- Schoterweg zal een bord komen te staan met de ‘score’ van het aantal veilig overgezette amfibieën. Max 25 deelnemers, honden kunnen aangelijnd meelopen. Opgave via [email protected].

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen