ACM waarschuwt voor wanpraktijken Kabel-gigant.com

Foto: Freepik

De Autoriteit Consument & Markt waarschuwt voor agressieve en misleidende verkooppraktijken van Kabel-gigant.com. Dat bedrijf stuurt ongevraagd pakketjes met bijvoorbeeld draadloze oordopjes of USB-kabels naar consumenten met daarbij een rekening. Bij het niet voldoen daarvan komen er betalingsherinneringen en aanmaningen.

De ACM wijst erop dat mensen die ongevraagd iets krijgen toegestuurd daar nooit voor hoeven te betalen. De ontvangers hoeven het product ook niet terug te sturen. ‘Wij roepen consumenten uitdrukkelijk op niet te betalen,’ zegt directeur Consumenten van de ACM Edwin van Houten in een toelichting. De toezichthouder ontving tientallen meldingen van mensen die door Kabel-gigant.com zijn benaderd.

Oude bekende

Zij kregen producten opgestuurd die ze niet hadden besteld met daarbij een rekening van 14,95 euro. Daarna kregen ze betalingsherinneringen en werd het bedrag met 25 euro verhoogd. Ook werd gedreigd met een incassoprocedure. Het bedrijf achter Kabel-gigant.com is dezelfde onderneming die eerder verzorgingsproducten onder de naam Perfectionbody ongevraagd naar consumenten stuurde. De ACM waarschuwde daar halverwege vorig jaar al voor.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen