Help de groene Sint: kies voor duurzaam

Foto: NMFF

‘’Help de groene Sint, kies voor een cadeau van zijn ‘groene’ lijstje’’, luidt de challenge van deze week. Sint zal op zijn paardje Ozosnel zijn uiterste best doen alle kinderen een bezoekje te geven. Dit jaar gaat Sint duurzaam shoppen. Ik doe mee. Jij ook? Meld je aan via: www.ikdoemeejijook.nl en ontvang een gratis houten jojo als schoen cadeautje.

FLEVOLAND, 29-11-2021 – Kies voor biologische pepernoten, fair trade chocoladeletters of groen speelgoed. Voor veel
kunststofspeelgoed bestaat bijvoorbeeld een houten variant en zo draag je bij aan minder plastic. Ook bij elektronisch speelgoed kun je duurzame keuzes maken, zoals bijvoorbeeld oplaadbare batterijen. Bovendien biedt de lokale kringloopwinkel leuke ideeën voor cadeaus. Sint gaat daar ook shoppen, en is blij dat hij alle cadeau’s zo een tweede leven geeft.

Impact challenge ‘vervang je laatste gloeilamp door Led’
Flevolanders namen vorige week deel aan de challenge ‘’Vervang je laatste gloeilampen door ledlampen’’. 13 inwoners en ondernemers deden enthousiast mee aan de challenge! In één week leverden zij bijna 50 gloeilampen in bij het Energieloket Flevoland en wisselden dat om voor een energiezuinige ledlamp. Ze bespaarden daarmee 8 kWh per week, in één maand 37 kWh en op jaarbasis zelfs 440 kWh. Dat is 238 kg CO2! Stel je voor dat alle Flevolanders dat zouden doen, dan besparen we jaarlijks bijna 24 miljoen kWh en bijna 13 miljoen kg CO2.

Eén jaar, wekelijkse challenge: samen naar één circulair Flevoland
Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en andere organisaties challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. December richt zich op ‘Duurzaam Shoppen’. Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Want daardoor draag je bij aan minder CO2 uitstoot en energieverbruik. Samen creëren we dus één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen