Overheden vragen aandacht voor geweld tegen vrouwen

Op de Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, 25 november, is de wereldwijde campagne Orange the World gestart. Het provinciehuis kleurt tot 10 december oranje en bij het gemeentehuis hangt de vlag ‘stop geweld tegen vrouwen’ in de mast.

LELYSTAD/EMMELOORD – 26-11-2021 – Wereldwijd krijgt een op de drie vrouwen met geweld te maken in haar leven. In Nederland gaat het zelfs om 45% van de vrouwen en meisjes.

Dat kan allerlei vormen aannemen. Van seksuele intimidatie tot aanranding en verkrachting. Van huiselijk geweld tot doodslag en van gedwongen huwelijken tot genitale verminking.

Hoort niet thuis in de samenleving

Gedeputeerde Jop Fackeldey vertelt: “Het is belangrijk dat we ook als provincie aandacht schenken aan deze campagne. Deze vorm van (verborgen) geweld tegen vrouwen en meisjes hoort niet thuis in de samenleving. Als portefeuillehouder Krachtige Samenleving maak ik mij daarom graag sterk voor dit onderwerp.”

Gemeente Noordoosptolder schrijft op sociale media: “Ook in onze gemeente zijn er helaas schrijnende verhalen. Alle aanleiding dus om ook hier aandacht te vragen voor het thema”.

Landelijke afsluiting in Flevolands provinciehuis

10 december 2021 wordt de wereldwijde campagne Orange the World afgesloten. In Nederland gebeurt dit in het Flevolandse provinciehuis. Verschillende artiesten zoals Berdien Stenberg en Marietta Petkova staan dan samen met gedeputeerde Harold Hofstra stil bij (verborgen) geweld tegen vrouwen.

Het gebeuren is te volgen via een livestream. Meer informatie hierover vindt u op flevoland.nl/orangetheworld

Over Orange the World

Tussen 25 november en 10 december zijn verschillende gebouwen wereldwijd oranje verlicht. De kleur oranje staat voor de opgaande zon: een positief symbool voor een toekomst zonder geweld. Meer dan 90 landen zijn verbonden aan deze campagne die in 2014 door de Verenigde Naties is opgestart. In 2021 is het thema van de Nederlandse campagne: preventie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen