Meeste huwenden in Flevoland in 2020

Foto: Jeremy Wong

In Flevoland zijn vorig jaar relatief gezien de meeste inwoners in het huwelijksbootje gestapt. In Noordoostpolder waren 3,4 huwenden per 1.000 inwoners.

FLEVOLAND, 25-11-2021 – In Flevoland zijn vorig jaar relatief gezien de meeste inwoners in het huwelijksbootje gestapt. In 2020 werden 3,4 huwelijken gesloten per 1.000 Flevolanders, terwijl er landelijk 2,9 huwelijken werden gesloten per 1.000 Nederlanders.

Dit concludeert ThePerfectWedding.nl in een onderzoek naar trouwen in coronatijd op basis van eigen gegevens en data van het CBS.

Veruit meeste huwenden op Urk

Op Urk gaven relatief gezien veruit de meeste inwoners het jawoord. Per 1.000 inwoners stapten er namelijk 7,2 bruidsparen in het huwelijksbootje. In Dronten was het aandeel huwenden het laagst: 2,7 bruiloften per 1.000 inwoners.

Van alle Flevolanders gaven Almeerders elkaar in absolute zin het vaakst het jawoord. In totaal werden 680 Almeerse bruidsparen in de echt verbonden. In Lelystad huwden daarna de meeste inwoners: 269 keer.

Aanscherping coronamaatregelen: bruiloften weer uitgesteld

Door de nieuwe maatregelen die 13 november ingingen, gooit 40,5% van de bruidsparen hun trouwplannen weer om. Iets meer dan de helft van deze bruidsparen kiest ervoor om hun trouwdag aan te passen aan de geldende maatregelen, maar velen verplaatsen de bruiloft geheel. Een kwart van de geplande bruiloften is inmiddels vanwege coronamaatregelen twee keer of vaker uitgesteld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden