Gemeente zoekt taalstages voor nieuwe Nederlanders

WerkCorporatie aan de Nagelerstraat in Emmeloord.
Foto: Maps Google

De WerkCorporatie zoekt betaalde en onbetaalde stages waarbij kandidaten veel Nederlands kunnen praten en kunnen meedraaien bij reguliere werkzaamheden.

EMMELOORD, 18-11-2021 – Hoe eerder nieuwkomers de Nederlandse taal in de praktijk kunnen gebruiken, hoe sneller ze de taal leren en hoe groter hun kansen op de arbeidsmarkt. Dat is één van de vertrekpunten van de nieuwe Wet inburgering 2022.

Wethouder Hans Wijnants: ‘En omdat de gemeenten een belangrijke taak krijgen bij het begeleiden van statushouders, zijn we op zoek naar taalstages. Alle bedrijven die sociaal verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben, nodigen we uit contact op te nemen met de WerkCorporatie.’

De WerkCorporatie zoekt betaalde en onbetaalde stages waarbij kandidaten veel Nederlands kunnen praten en kunnen meedraaien bij reguliere werkzaamheden. Gemiddeld duurt een stage drie maanden en afhankelijk van wat bedrijven kunnen bieden, gaat het om twee tot vier dagdelen. De WerkCorporatie zal altijd proberen kandidaten te vinden die passen bij de aard van het bedrijf.

Nieuwe Nederlanders

De kandidaten zijn inwoners die nog niet zo lang hier wonen en die aan de start van een nieuw leven in Nederland staan. Zij krijgen Nederlandse les en worden door de WerkCorporatie begeleid naar een stage en werk. Eerst wordt gekeken over welke vaardigheden de kandiaten al beschikken en wat wellicht nog in een beschutte omgeving geleerd kan worden. Daarna bereidt de WerkCorporatie hen voor op een stage.

Wijnants: ‘Een stage is van grote betekenis. Het is een mooie kans om iemand te helpen bij het opbouwen van een zelfstandig bestaan. In deze krappe arbeidsmarkt levert het misschien ook een toekomstige werknemer op en tijdens de stageperiode kan iemand meehelpen bij de reguliere werkzaamheden. Zo snijdt het mes aan twee kanten’.

De WerkCorporatie

De WerkCorporatie begeleidt in opdracht van de gemeente kandidaten met een bijstandsuitkering en arbeidsbeperking naar werk. De vraag van de gemeente om statushouders te begeleiden naar een taalstage is een nieuwe opdracht, die uitstekend past bij de werkzaamheden van de WerkCorporatie. Deze kandidaten hebben immers ook een bijstandsuitkering en een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Voor meer informatie: werkcorporatie.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen