Natuurwerkdag in Flevoland een groot succes

Een blije deelnemer aan de Natuurwerkdag Flevoland 2021
Een blije deelnemer aan de Natuurwerkdag Flevoland 2021
Foto: Landschapsbeheer Flevoland

Op vrijdag startte de Natuurwerkdag voor Flevoland op vier plekken met schoolkinderen die druk waren met snoeien en zagen. Ook op 23 andere locaties konden de groene vrijwilligers deze natuurwerkdag weer aan de slag. En dat deden ze. In Flevoland waren ruim 600 mensen actief, jong en oud. Landelijk kwamen 14.500 vrijwilligers in actie.

FLEVOLAND, 08-11-2021 – Wel ruim 100 deelnemers meer dan op de laatste natuurwerkdag waren dit weekend overal in Flevoland enthousiast aan het werk. Zagen, snoeien, slepen met takken, maaien, riet uit poelen trekken, broeihopen keren of nestplekken maken voor wilde bijen. Ook het enthousiasme van de jonge deelnemers was groot, op veel locaties kwamen minstens evenveel kinderen als volwassenen in actie. Daaruit blijkt dat werken in de natuur geschikt is voor jong en oud. Het droge weer heeft zeker geholpen om zoveel meer deelnemers te mogen ontvangen dan twee jaar geleden.

Het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag is belangrijk voor het behoud van natuur en landschap. Zorg voor het landschap, zoals onderhoud aan (knot-)bomen, orchideeënveldjes, bosranden en poelen is steeds vaker in vrijwilligershanden. De maatschappelijke betrokkenheid van de vele vrijwilligers bij de groene leefomgeving is groot. Mede dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Flevolandse landschap. Landschapsbeheer Flevoland ondersteunt de groene vrijwilligers op vele terreinen met hun kennis, kunde en gereedschappen. Maar zonder de vele gemotiveerde locatieleiders, die vrijwilligers weten te enthousiasmeren voor het werk in de natuur, zou de Natuurwerkdag dit jaar niet zo’n succes zijn geworden.

Benieuwd naar de resultaten van de Natuurwerkdag en wil je meer weten over de effecten van de werkzaamheden op de natuur? Bekijk dan de infographic van de Natuurwerkdag 2021 op natuurwerkdag.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen