Boomfeestdag: Noordoostpolder accentgemeente

Boomplantdag 2019 (archief)
Foto: Twitterfoto: @GemeenteNOP

In Noordoostpolder is de Boomfeestdag dit jaar op woensdag 10 november in het Kuinderbos. 375 Leerlingen van scholen uit de dorpen planten er fijnsparren. Noordoostpolder is dit jaar accentgemeente. Daarom is provincie Flevoland aanwezig. Gedeputeerde Harold Hofstra plant samen met wethouder Anjo Simonse om 9.00 uur de eerste boom.

BANT, 06-11-2021 – In totaal planten de kinderen 1.875 bomen in het Kuinderbos, dat beheerd wordt door Staatsbosbeheer. Het thema 2021 is ‘Bomen maken Gezond’. Groen is het afgelopen jaar voor zowel volwassenen als voor kinderen belangrijker geworden. Het wordt meer gewaardeerd en bovendien levert het een enorme bijdrage aan de gezondheid. Wethouder Anjo Simonse: ‘Wij planten longen voor de aarde. De lucht wordt schoner met meer bomen.’

Fijnsparren: vurenhout voor onze huizen

Fijnsparren leveren ons het bekende vurenhout dat veel gebruikt wordt in huizenbouw. Hiermee leg je CO2 vast in een woning. Staatsbosbeheer kan na een jaar of 25 de eerste bomen oogsten. Daarnaast leveren de fijnsparren hoge natuurwaarden en een hoge belevingswaarde in het winterse bos. We planten bomen op een plek waar in 2007 veel bomen zijn omgewaaid tijdens een storm.

Gemeente Noordoostpolder organiseert deze dag in samenwerking met IVN Flevoland, de Huttenbouwvereniging, Staatsbosbeheer, Flevolandschap, Landschapsbeheer Flevoland, Natuurmonumenten en de groengroep Bant.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen