CDA en D66 willen kwaliteitsimpuls tussen de Lange Nering en de Korte Achterzijde Emmeloord

Foto: mhpublicaties.nl

De fracties van CDA en D66 in de gemeente Noordoostpolder komen tijdens de raadsvergadering van 8 november met een motie om de steegjes die de verbinding vormen tussen de Lange Nering en de Korte Achterzijde te voorzien van een betere verwijzing, bebording en aankleding.

EMMELOORD, 01-11-2021 – Verder wil men dat de aankleding van de voorkant van de winkels van de Korte Achterzijde ook bekeken wordt. In de Lange Nering komen naast inwoners van de Noordoostpolder ook veel bezoekers van buitenaf die er geen weet van hebben dat er nog winkels zitten aan de Korte Achterzijde. De ondernemers aan de Korte Achterzijde zouden graag zien dat hun winkels meer in het winkelcentrum van Emmeloord worden geïntegreerd.

In het oorspronkelijke stedebouwkundigplan stond een doorsteek gepland van de Deel naar de Korte Achterzijde. Deze gaat niet door omdat er geen draagvlak is bij de ondernemers vertegenwoordigd in het centrummanagement Emmeloord. Voor een compact levendig centrum is het niet noodzakelijk maar helpt het juist het omsloten karakter van de kleine Deel als horecaplein te behouden aldus D66 fractievoorzitter Wim van Wegen.

De ondernemers van de Korte Achterzijde willen we faciliteren zodat je het gevoel krijgt dat je een rondje Lange Nering, Korte Achterzijde kunt winkelen. Wanneer dit goed staat aangegeven en de steegjes worden wat aangekleed dan gaat dat deze ondernemers helpen alsdus CDA-fractievoorzitter Johan Goos.

De beide partijen vragen het college om in gesprek te gaan met de ondernemers en het Centrummanagement Emmeloord. En naar de gemeenteraad met een uitgewerkt voorstel te komen inclusief het benodigde budget.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen