Vrouwelijke deskundigen gezocht voor online Medialunch

Foto: VIDM.nl

Ieder jaar organiseren Sprekersbureau ZijSpreekt en Mediaplatform Vaker in de Media (VIDM) de Vrouw in de Media Awards. 22 Procent van de experts in het nieuws is vrouw.

Met de awards willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden.

Naast de landelijke Vrouw in de Media Award is er ook een Vrouw in de Media Award per provincie. Voor vrouwelijke deskundigen in Flevoland die nog niet zichtbaar voor redacties zijn, organiseert VIDM in aanloop naar de awards op 9 november 2021 een online Medialunch met Odeke de Jong, Radiopresentator/journalist Omroep Flevoland.

Gratis online Medialunch

Bij het uitreiken van de Vrouw in de Media Awards trekken de organisatoren langs de omroepen om daar de awards – zo mogelijk in een live-uitzending – bekend te maken en te overhandigen aan de provinciale winnares. Dit jaar organiseren ze voorafgaand een Medialunchmarathon waarmee ze online door alle provincies trekken.

Janneke van Heugten van VIDM: “De Medialunches met de regionale omroepen zien we als een mooie warmloper voor de VIDM-Awards waar dan nog voor genomineerd kan worden. Iedereen die vaker en beter in de publiciteit zou willen komen is welkom om gratis deel te nemen om zo te ontdekken hoe je het beste contact met redacties kunt leggen en in welk nieuws ze interesse hebben. Deelnemers worden uitgenodigd hun vragen aan de mediagasten te stellen.” Aanmelden voor de medialunch kan gratis op vidm.nl/medialunch

Marga Miltenburg van ZijSpreekt: “Het is ieder jaar weer een feest om de winnares bij een omroep bekend te mogen maken. Menig winnaar werd op die manier ook ‘ontdekt’ en teruggevraagd om deel te nemen aan studiogesprekken.

Zoals ‘instagramdokter’ Heleen Lameijer, winnaar Vrouw in de Media Award Groningen 2019. Ze schoof na de prijsoverhandiging aan in het rtv-nieuwsprogramma van RTV Noord en wordt sindsdien regelmatig uitgenodigd om haar expertise te delen.”

Nomineren voor de Vrouw in de Media Awards

Tot 20 december 2021 kunnen kandidaten voor de Vrouw in de Media via Vrouwindemedia.nl worden voorgedragen. Bij de voordracht kan gedacht worden aan deskundige vrouwen, actief in de categorieën openbaar bestuur, gezondheidszorg, sport, cultuur & media, onderwijs & wetenschap, justitie & openbare orde, bedrijfsleven, ondernemers, politiek, goede doelen.

Vrouwen die regelmatig en/of op indrukwekkende wijze in beeld waren in 2021. Per provincie zal er een selectie van 5 finalisten gemaakt worden. In januari 2022 worden de finalisten bekend gemaakt. Daarna kan er op hen door het publiek worden gestemd.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen