Renovatie Ketelsluis bij Dronten start maandag 1 november

Ketelsluis bij Dronten
Foto: Provincie Flevoland

Maandag 1 november start de renovatie van de Kampersluis (Vossemeerdijk, Dronten). Volgens planning  is de renovatie uiterlijk 22 december afgerond.

DRONTEN, 25-10-2021 – Tijdens deze ruim zeven weken heeft het autoverkeer de eerste week te maken met een volledige stremming en de laatste twee weken met een stremming van 8.00 uur ’s ochtends tot 16.00 uur ’s middags. Fietsers en voetgangers kunnen gedurende de hele periode gebruik blijven maken van de brug.

Autoverkeer

Tijdens de renovatieperiode heeft het autoverkeer naast de periodes van stremming vier weken te maken met een halve rijbaanafzetting, waardoor het verkeer dan om en om de brug moet passeren. De stremmingen en de halve rijbaanafzetting zijn als volgt gepland:

Van maandag 1 nov. t/m 10 vrijdag 5 nov. Volledige stremming van maandagochtend 6.00 uur tot vrijdagmiddag 17.00 uur
Van maandag 8 nov. t/m vrijdag 3 dec. Van maandag t/m vrijdag halve rijbaanafzetting van 7.00 uur tot 16.00 uur

Verkeersregelaars aanwezig

Van maandag 6 dec.  t/m vrijdag 17 of dinsdag 22 dec. Dagelijkse stremming van 8.00 uur tot 16.00 uur

Wanneer de brug voor het wegverkeer gestremd is, geldt er een omleidingsroute via de Vossemeerdijk, de Ketelweg, de Hanzeweg en de Colijnweg.

Scheepvaart

Voor de scheepvaart is de sluis de gehele periode van 1 maandag november tot en met zondag 19 december gestremd.

Blijf op de hoogte via de BouwApp

Via de BouwApp, die gratis te downloaden is via de App Store of de Google Play store, kan iedereen de voortgang van de werkzaamheden volgen. Verder biedt de BouwApp de mogelijkheid om vragen te stellen en eventueel meldingen of klachten in te dienen.

Werkzaamheden

De Ketelsluis krijgt net zoals alle beweegbare bruggen en sluizen, die de provincie vanuit de centrale in Lelystad bedient, een nieuw en uniform besturings- en bedieningssysteem. Het bouwen van het nieuwe besturings-en bedieningssysteem is een complexe klus. Zo wordt de motor vervangen, zijn er nieuwe elektriciteits- en glasvezelverbindingen nodig, worden de schakelkasten vernieuwd, komen er nieuwe camera’s en slagbomen, een nieuwe omroepinstallatie en moet alles aangesloten worden op de centrale in Lelystad. Het oude sluiswachtershuisje wordt deels gesloopt, er komt een nieuw gebouwtje voor alle technische apparatuur.

Naast de elektrotechnische werkzaamheden wordt het beton waar nodig gerepareerd en wordt de brug opnieuw geschilderd.

Kampersluis

Vanaf 13 september wordt er al gewerkt aan de renovatie van de Kampersluis, die vlakbij de Ketelsluis ligt. Deze werkzaamheden lopen nog door tot 14 november 2021.

Meer informatie is te vinden op www.flevowegen.nl/projecten/kamperenketelsluis

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden