Lezing Dolores Leeuwin over hoogbegaafdheid en onderwijs

Foto: FlevoMeer Bibliotheek

Dolores Leeuwin, bekend van onder meer Het Klokhuis, is op 3 november te gast in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. Zij spreekt over hoogbegaafdheid en onderwijs.

EMMELOORD, 22-10-2021 – In samenwerking met Ouders&Coo oudergroep ‘Hoogbegaafd kind? En dan?’ organiseert FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder een interactieve avond over hoogbegaafdheid en onderwijs. Vanwege ziekte is de lezing verplaatst naar woensdag 3 november.

Lezing Dolores Leeuwin

Dolores Leeuwin: verbinder, sparringpartner, (dag)voorzitter, actrice en presentatrice. Bekend van onder andere Het Klokhuis en als winnaar van de Nationale IQ test. In 2012 kwam zij er bij toeval achter dat ze hoogbegaafd is en sensitiever dan gemiddeld.

Ze wist wel dat ze ‘anders’ was, maar ze had niet het idee dat ze nou zo intelligent was, want de Havo was een hele uitdaging voor haar. Het relevantst aan haar verhaal is dan ook dat ze door niemand herkend werd als HB’er. Ook niet op school, waarvan je zou denken dat talenten en vaardigheden worden opgemerkt en waar je handvatten kunt krijgen.

Als ervaringsdeskundige komt ze onder meer vertellen over haar ervaringen met haar eigen hoogbegaafdheid en waar ze tegenaan liep in het onderwijs van haar hoogbegaafde kind. Daarnaast zal ze proberen alle vragen te beantwoorden.

Hoewel deelname aan de avond gratis is, wordt reservering vooraf wel op prijs gesteld. Dit kan via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie van FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. De avond vindt plaats in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder en begint om 20.00 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden