Afvoer asbestdump kost Staatsbosbeheer veel geld

Asbestdump in Kuinderbos
Asbestdump in Kuinderbos
Foto: SBB

Boswachters van het Kuinderbos troffen 11 oktober gedumpte asbesthoudende golfplaten aan. Staatsbosbeheer draait voor de kosten van verwijdering op.

BANT, 19-10-2021 – Het was weer raak! Burgers die afval dumpen in het Kuinderbos en zich daarbij niet druk maken om de kosten waarmee ze de beheerder opzadelen. Boswachter Harco Bergman zoekt echter altijd grondig naar aanwijzingen die leiden naar de verantwoordelijke ‘dumper’. Die krijgt vervolgens de kosten voor verwijdering en een boete gepresenteerd.

Het laten verwijderen van de asbestplaten kost Staatsbosbeheer zo’n 1.000 euro. “Geld dat ik liever besteed aan bomen planten of educatie en voorlichting”, twittert de boswachter. Hij roept dan ook getuigen op om zich te melden.

Asbest inleveren bij milieustraat

Kleine partijen golfplaten – tot 35 vierkante meter – mag je als burger van Noordoostpolder zelf verwijderen én gratis bij de milieustraat inleveren. Hiervan moet van tevoren melding worden gedaan en de golfplaten moeten volgens strikte regels worden ingepakt.

Voor meer informatie en melding: noordoostpolder.nl/afval-brengen (Op de pagina naar beneden scrollen naar ‘Wat moet u weten’ en vervolgens naar ‘asbest’.)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen