Nieuwe werken draagt bij aan van A naar Beter

Foto: Pixabay.com

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat start vandaag met een publiekscampagne over de voordelen van hybride werken: het deels thuis en deels op kantoor werken.

EMMELOORD, 14-10-2021 – Veel Nederlandse bedrijven willen ook in de toekomst meer inzetten op thuiswerken. Dat blijkt uit een groot onderzoek van het ministerie dat in juli van dit jaar is gepubliceerd. Daaraan deden ruim 1.100 bedrijven met meer dan honderd medewerkers mee.

Dat is goed nieuws nu de files weer toenemen. Met enige regelmaat thuiswerken scheelt veel tijd en zorgt ervoor dat anderen kunnen doorrijden. Het reizen buiten de spits zorgt voor een betere spreiding en dus voor minder drukte op de weg en in het openbaar vervoer.

Thuiswerkvergoeding

Het kabinet is in gesprek met werkgevers en onderwijsinstellingen over hybride werken en gespreid reizen met flexibele start- en eindtijden. Aanvullende maatregelen, zoals financiële prikkels, worden op dit moment verkend.

Zo wordt het per 2022 bijvoorbeeld mogelijk om werknemers belastingvrij een thuiswerkvergoeding te geven. Het is aan werkgevers en werknemers om afspraken te maken over een passende verdeling tussen werk op locatie en het werken vanuit huis.

De campagne loopt tot en met 17 december 2021. Meer informatie op vanAnaarBeter.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen