Wie wint de duurzaamheidsaward 2021?

Foto: PvdT

De duurzaamheidsaward van Noordoostpolder is een publieksprijs. Iedereen die duurzaamheid en één van de genomineerde doelen een warm hart toedraagt, wordt opgeroepen te stemmen.

EMMELOORD, 21-09-2021 – De duurzaamheidsaward is een initiatief van stichting Pioniers van de Toekomst. Wie er wint wordt bepaald door publieksstemming. Tot en met augustus kon iedereen nominaties indienen. Hieruit is door een jury een top-3 samengesteld waarop iedereen online een stem kan uitbrengen.

De jury bestaat uit Anjo Simonse, wethouder van Noordoostpolder, Angela Weerden, Adviseur projecten stichting Carrefour en Rienk Bernhard, mede-eigenaar van het bedrijf Berdi uit Nagele. Berdi is winnaar van de duurzaamheidsaward 2020. De jury heeft de volgende drie duurzame initiatieven genomineerd.

1. Blikinname automaat – Greidanus

“Een ondernemer die zijn nek uitsteekt, een vervelend probleem in de samenleving – ‘zwerfvuil in de openbare ruimte’ – constateert, er bewust voor kiest om pro-actief goed gedrag te belonen en zo grondstofbesparend en milieuvriendelijk bezig is.”

2. StartBlock

“Een zeer toekomstbestendige ontwikkeling, zowel qua wonen, als gebruik van grondstoffen. De woning van de toekomst, waar starters in de woningmarkt in voorzien worden. Het feit dat deze woningen voor bijna 100% circulair zijn, geeft aan dat hier echt wordt gedacht met het oog op alle generaties.” Startblock.nl

3. Duurzaam Wonen in de Noordoostpolder – Mees Wijnants

“Zeer visionair en vooruitstrevend concept van wonen, werken en recreëren in onze gemeente, waar lokaal centraal staat en milieu, energie, voedsel en zingeving met elkaar verbonden worden op een nieuwe manier.” meeswijnants.com

Stemmen kan tot en met vrijdag 1 oktober via de link op de homepage van www.pioniersvandetoekomst.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden