Inloopavond over werkzaamheden aan Zuiderringweg

Foto: Pixabay.com

Provincie Flevoland start in het voorjaar van 2022 met werkzaamheden aan de Zuiderringweg tussen de rotonde Kraggenburgerweg bij Kraggeburg en rotonde Drietorensweg bij Ens. Op donderdag 30 september van 17.00 tot 19.00 uur is er een inloop over deze werkzaamheden in Hotel Van Saaze te Kraggenburg.

KRAGGENBURG/ENS, 178-09-2021 – Tijdens de inloopavond zijn medewerkers van de provincie aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Weggebruikers en omwonenden zijn van harte welkom. Er is geen vast programma.

Planning Drietorensweg

Het hele project duurt ongeveer acht weken en wordt naar verwachting in het voorjaar van 2022 uitgevoerd. De exacte datum is nog niet bekend.

De weg is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor het doorgaande verkeer. Het fietspad is tijdens de werkzaamheden deels afgesloten. Fietsers worden langs de werkzaamheden geleid en hoeven niet om te fietsen. Overlast door de werkzaamheden is helaas niet volledig te voorkomen.

Werkzaamheden

De bovenste asfaltlaag van de weg wordt vervangen. Tegelijkertijd wordt een ribbelstrook met glasbollen langs de weg aangebracht. Dit verhoogt de veiligheid op de weg: het geeft bestuurders extra ruimte om terug te sturen wanneer ze per ongeluk over de kantstreep komen.

Tevens wordt het fietspad tussen de Hertenweg en de Neushoornweg aangepakt. Dit deel is nu nog van asfalt en wordt vervangen door beton. Een betonnen fietspad is vlak en stroef wat zorgt voor rijcomfort en veiligheid. Ook heeft beton weinig onderhoud nodig en kent het een lange levensduur van ten minste 50 jaar.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden