Afschuw op Urk vanwege jongeren verkleed als nazi die protesteren tegen corona

Foto: vectorjuice - nl.freepik.com

Afgelopen zondag zijn beelden opgedoken waarin een kleine groep jongeren op Urk betoogt tegen de coronamaatregelen. De manier waarop zij dit deden, wordt ten zeerste verafschuwd door de gehele gemeente Urk. De jongeren waren namelijk verkleed als nazi’s.

URK, 13-09-2021 – Dit gedrag is niet alleen zeer verwerpelijk en uitermate ongepast, maar ook kwetsend voor grote bevolkingsgroepen. Met deze smakeloze actie is wat gemeente Urk betreft een hele duidelijk grens overtreden.

Op dit moment is de gemeente Urk in gesprek met politie en Openbaar Ministerie om een adequaat beeld te krijgen van de situatie en de betrokkenen. De gemeente wil graag in gesprek met deze jongeren over gezamenlijke verantwoording in de plaatselijke samenleving op Urk. Burgemeester Cees van den Bos: “We begrijpen dat deze jongeren hun stem willen laten horen over de impact van de huidige en komende coronamaatregelen. Deze discussie vindt niet alleen in Urk maar in ons hele land plaats. We hebben echter geen begrip voor de manier waarop zij dat doen. Niet alleen de gemeente Urk maar de gehele gemeenschap keurt deze protestwijze volledig af.”

 

Bron: Urk.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen