Kolken en drempels in Willem-Alexanderlaan Urk

Foto: Google Maps

Gemeente Urk legt kolken en drempels aan in de Willem-Alexanderlaan op Urk. Dit omdat de straat kampt met wateroverlast en hardrijders.

URK, 17-08-2021 – De Willem-Alexanderlaan op Urk kampt al enige tijd met wateroverlast en snelheidsovertredingen. De gemeente treft maatregelen. Tussen 16 augustus en 10 september worden er kolken en drempels aangelegd.

Plaatsen drempels in de Willem-Alexanderlaan

Volgens metingen rijdt een deel van de verkeersdeelnemers te snel op de Willem-Alexanderlaan. Om dit tegen te gaan zijn snelheidremmende maatregelen nodig. Tijdens de bewonersavond in december zijn verschillende opties besproken en voor- en nadelen afgewogen. Als oplossing is ervoor gekozen om op twee plekken in de Willem-Alexanderlaan drempels aan te leggen.

Oplossing voor regenwater op straat

De gemeente heeft de laatste tijd tevens veel meldingen binnengekregen over het water dat op straat blijft staan na een regenbui. Uit onderzoek is vervolgens gebleken dat regenwater bovengemiddeld lang in de Willem-Alexanderlaan blijft staan. Dit zorgt voor hinder en onveiligheid. Om het water sneller af te voeren worden daarom een tiental extra kolken geplaatst.

Start werkzaamheden

De kolken en de drempels worden aangelegd in de periode van 16 augustus tot 10 september. De werkzaamheden kunnen enige overlast geven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen