Onderhoud rotondes Vollenhoverweg

Van augustus tot en met oktober 2021 voert Provincie Flevoland onderhoud uit aan de rotonde Vollenhoverweg – Steenwijkerweg en  Vollenhoverweg – Repelweg bij Marknesse.

MARKNESSE, 10-08-2021 – De huidige asfaltverhardingen van de rotondes vertonen gebreken en worden daarom vervangen. De werkzaamheden vinden per rotonde plaats.

Rotonde Vollenhoverweg – Steenwijkerweg

De (onderhouds)werkzaamheden aan de rotonde Vollenhoverweg – Steenwijkerweg duren twee dagen. Er wordt gestart op vrijdag en op zaterdag wordt het werk afgerond. De verwachte uitvoeringsperiode is vrijdag 27 t/m zaterdag 28 augustus 2021. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer via omleidingsroutes zoveel mogelijk om Marknesse heen geleid.

Tijdens het onderhoud worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd:

  • De bovenste laag asfalt wordt vervangen door een nieuwe laag asfalt.
  • De bestrating van de middengeleiders wordt vervangen door een betonverharding.
    Middengeleiders bevinden zich tussen twee rijbanen en ‘geleiden’ het verkeer naar de aansluitende weg.

Rotonde Vollenhoverwegweg – Repelweg

De renovatiewerkzaamheden aan de rotonde Vollenhoverweg – Repelweg duren circa acht weken. De verwachte uitvoeringsperiode van deze werkzaamheden is 6 september t/m 29 oktober 2021.

De rotonde is tijdens de werkzaamheden deels begaanbaar voor verkeer vanaf Vollenhove richting Marknesse en vice versa. Het verkeer wordt hier met verkeerslichten geregeld. Dit kan lichte vertraging veroorzaken. Voor vrachtverkeer en verkeer met een andere bestemming worden omleidingsroutes ingesteld.

Tijdens het onderhoud worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd:De bovenste laag asfalt wordt vervangen door een nieuwe laag asfalt.

  • De bestrating van de middengeleiders wordt vervangen door een betonverharding.
    Middengeleiders bevinden zich tussen twee rijbanen en ‘geleiden’ het verkeer naar de aansluitende weg.
  • Het middeneiland van de rotonde wordt opnieuw ingericht.
  • De fietsoversteken aan de Repelweg en Vollenhoverweg worden aangepast.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen