Future of Food: Witlofkwekerij Lof

Voedsel en Flevoland horen bij elkaar. Aangelegd om een belangrijke rol te spelen in voedselproductie is Flevoland nu rijk aan bedrijven die ieder op hun manier een bijdrage leveren aan het voedsel van vandaag en morgen. Met een serie van 30 videoportretten onder de naam Future of Food laat provincie Flevoland u de komende maanden kennismaken met diverse bedrijven en organisaties in de keten van boer tot bord.

ESPEL / LELYSTAD, 24-07-2021 – In de serie staat de passie en bevlogenheid van de Flevolandse ondernemer centraal. Wij hebben samenwerking gezocht met onderzoeksjournalist Hidde Boersma, Joris Lohman van The Food Hub en regisseur Karsten de Vreugd van Sugar Rush. De serie geeft inzicht in de complexiteit van het werk, de wereld waar we in leven, de balans tussen hi-tech en ecologie & de mogelijke uitkomsten.

Food Forum

Vanaf 14 april 2022 is Almere een half jaar lang het podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. Het Flevolandse paviljoen Food Forum is nu al open en is een ontmoetingsplek voor deskundigen op het gebied van voedsel. Flevolandse ondernemers kunnen zich hier tijdens de Expo presenteren. Met de serie Future of Food laten we nu al zien hoe wij in Flevoland werken aan de toekomst van voedsel. Vandaag: Hugo Jongejan van witlofkwekerij Lof uit Espel: de Flevolandse bodem is zeer geschikt voor het kweken van witlof. Meer weten? Ga naar: foodforum.nl/portretten.

 

Bron: https://www.flevoland.nl/News/Detail/Future-of-Food-5

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden