FlevoFood voor kortere voedselketen Flevoland

Hugo Jongejan, wethouder Hans Wijnants en Martin Topper bekrachtigen de samenwerking.
Foto: FlevoFood

Een krachtige regionale voedselketen, dat is waar de netwerkvereniging FlevoFood zich voor inzet. Gemeente Noordoostpolder heeft subsidie beschikbaar gesteld om die samenwerking tussen de voedselbedrijven te versterken en is daarmee netwerkpartner geworden.

NOORDOOSTPOLDER, 23-07-2021 – Wethouder Hans Wijnants: “Samen met lokale bedrijven wil de vereniging de voedselproducten uit Flevoland meer lokaal vermarkten, dat is essentieel voor een duurzame korte keten. En Flevoland, zeker ook de Noordoostpolder, kent zoveel mooie voedselbedrijven. Die producten mogen lokaal wel meer markt vinden.” Voorzitter Martin Topper vult aan: “Het is fijn om te weten waar je voedsel vandaan komt. We willen inwoners van Flevoland meer voedsel van dichtbij leveren en hen bewuster maken van de processen, de seizoenen en waar voedsel vandaan komt. Met als doel een kortere voedselketen die bij draagt aan een eerlijke prijs en milieuwinst door een kortere reisafstand.”

Samenwerking

Bij alles wat de vereniging doet is het kernwoord ‘samenwerking’. Met lokale voedselbedrijven, maar ook met lokale initiatieven, onderwijsinstellingen en aanverwante bedrijven zoals logistiek, groothandel, horeca en retail om cross-overs te initiëren. “Het gaat echt om het verbinden van de regionale voedselketen, van boer tot consument. Dus ook de logistiek, de verwerking en de restaurants. Samenwerking is noodzakelijk voor een goede verbinding.”, aldus Martin Topper.

Activiteiten

FlevoFood organiseert verschillende activiteiten, zoals bijvoorbeeld de Flevour Box. Dat is een maandelijkse inspiratie box waarmee inwoners van Flevoland kennis kunnen maken met het Flevolandse voedsellandschap en de seizoenen.
Meer informatie over FlevoFood: www.flevofood.com.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden