Kinderactiviteiten in zomervakantie in bieb Emmeloord

Kinderen lezen
Kinderen lezen
Foto: FlevoMeer Bibliotheek

Omdat door corona de vakantiemogelijkheden beperkt zijn organiseert FlevoMeer Bibliotheek – net als vorig jaar – tijdens de zomervakantie leuke activiteiten voor kinderen.

EMMELOORD, 08-07-2021 – Kinderen van 4-12 jaar kunnen in Emmeloord hun creativiteit ontwikkelen met technisch knutselen, geschiedenis ontdekken en muziek maken.

Drummen

Aan de hand van ritmische zinnen en de muzikale fruitmand worden de basisritmes van slagwerk geleerd. En natuurlijk spelen we op echte trommels! Als jij mee hebt gedaan zijn woorden als appel, sinaasappel en peer, maar ook zinnen zoals ‘brood met pindakaas’ nooit meer hetzelfde. Elk ontbijt kun je dit blijven herhalen. Vet leuk! Ritme gaat ook over coördinatie en het trainen van je hersenen.

Dus: trommelen met Jelle, vet leuk en ook nog eens goed voor je hersenen. Ben jij erbij? Voor kinderen van 4-12 jaar op vrijdag 16 juli. Jelle Roeper is docent slagwerk & drums bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder

Fotografie

Op vrijdag 23 juli leren kinderen van 6-12 jaar de basis van fotografie met topfotograaf Pim van der Maden. Je leert verschillende manieren van kijken – van hoog naar laag, van laag naar hoog, door een kader enz. Er staan vijf eenvoudige camera’s ter beschikking, maar je mag ook gebruik maken van een eigen camera of mobiel.

Op reis naar vroeger

Hoe zag de wereld er vroeger uit? En dan vooral in het Midden-Oosten, in de woestijn, met kamelen en tenten. Daar komt Jaap Bönker over vertellen tijdens de Blijdag op vrijdag 30 juli. Hij neemt allerlei spullen mee, zodat de kinderen ook zelf kunnen ervaren hoe het was om in die tijd te leven.

Technisch knutselen

Alle kinderen van 8 t/m 12 jaar zijn op vrijdag 6 augustus van harte welkom om technisch te knutselen met de TechChicks. Samen gaan jullie een trilbotje maken. Dit botje heeft als basis een dopje. Je kunt uit meerdere formaten kiezen, zodat je lekker je eigen fantasie tot leven kunt brengen. Ook kan je zien dat je iets leuks kunt maken van afval. Knutsel je mee?

Happy Stones schilderen

Tijdens deze workshop op vrijdag 13 augustus gaat Lydia Woort Happy Stones beschilderen. Happy Stones zijn beschilderde stenen die je op opvallende plek legt, zodat je er iemand anders blij mee kunt maken.

Piano spelen

Iryna geeft een leuke workshop voor kinderen van 6-12 jaar over de ontwikkeling van de fijne motoriek en de verbinding met een muziekinstrument. Door piano te spelen ontwikkel je je fijne motoriek, je zet namelijk alle tien vingers aan het werk! Verder verhoogt het de taalvaardigheid en verbetert het je concentratie. Doe je ook mee?

Over Vrijdag Blijdag Zomereditie 2021

Omdat door corona de vakantiemogelijkheden beperkt zijn organiseert FlevoMeer Bibliotheek – net als vorig jaar – tijdens de zomervakantie leuke activiteiten voor kinderen. Kaarten voor de Vrijdag Blijdagen zijn te verkrijgen via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen