‘In actie voor het pmc’ levert ruim drie ton op

‘In actie voor het pmc’, uit dank opgezet door twee Urker gezinnen met kinderen die in het PMC behandeld worden, heeft in twee maanden tijd 314.375 euro opgebracht.

URK, 10-06-2021 – Het fabelachtige bedrag is woensdagmiddag 9 juni overhandigd aan het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Het centrum besteedt de opbrengst aan onderzoek naar betere behandelmethodes bij kinderkanker.

Begin april zetten de families van twee Urker kinderen met leukemie de actie op via het platform maximaalinactie.nl van het Prinses Máxima Centrum. Niet eerder werd er met een actie zo’n groot bedrag binnengehaald.

Heel Urk omarmde het goede doel. De veiling van een kostje schol bracht alleen al meer dan een ton euro op. Daarnaast was er een grote verloting en veiling van voetbalshirts, scholen organiseerden acties als sponsorlopen en veilingen en de winkeliers verlootten producten.

Het eindbedrag werd bekendgemaakt met een spandoek aan de Urker vuurtoren. Het kinderkoor Klein Maar Dapper zong hier enkele liederen. Hendrik Romkes bedankte namens de families iedereen die een bijdrage heeft geleverd.

Burgemeester Cees van den Bos, die vanwege corona en een bijkomende longontsteking uit de running is, heeft via sociale media zijn complimenten geuit.

Zie ook: Ruim een ton voor kistje schol voor het goede doel

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden